Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Σήμερα αποφασίζουν την επιτροπή που θα δει τον πρωθυπουργό

Αγρότες: Σήμερα αποφασίζουν την επιτροπή...

Συνεχείς συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων

Το πρωί στις 11 η ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης όπου και θα αποφασίσουν για τα άτομα από τα οποία θα απαρτίζεται η επιτροπή που θα συσταθεί και θα έχει συνάντηση τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α).

Στην πανελλαδική συνάντηση της Σίνδου αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι 50 μπλόκων οι οποίοι εκτός από τα διαδικαστικά ζητήματα αναμένεται να συζητήσουν και για την ουσία της διαπραγμάτευσης.

Οι αγρότες έχουν αποστείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό με εννέα ζητήματα, κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου και την ανακούφισή τους από το κόστος παραγωγής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη υλοποιηθεί και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα δοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Το υπόμνημα των αγροτών προς τον Πρωθυπουργό περιλαμβάνει, 9 βασικά αιτήματα μεταξύ αυτών: αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση νέας ΚΑΠ, μέτρα και έλεγχοι για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων.

 

Συνεχείς συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με τα μεγαλύτερα μπλόκα να βρίσκονται σε Μάλγαρα, Γρεβενά Φλώρινα Μουδανιά και Πλατύκαμπο.

Το απόγευμα της Πέμπτης αγρότες έκλεισαν για μισή ώρα την Αθηνών- Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα. Παράλληλα, αγρότες στην δυτική Αχαΐα έκλεισαν την Πατρών – Πύργου στο κόμβο της κάτω Αχαΐας.

Πύργος: Στον κόμβο Αγ. Γεωργίου αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν την Πατρών - Πύργου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγροτοσυνδικαλιστές από τις κοινότητες της Παραχελωίτιδας, της Τριχωνίδας, του Αιγίου, της Πάτρας και αλλού, βρίσκονται σε επαφή και ήδη οργανώνουν την εξόρμησή τους στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να κλιμακώσουν την πίεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπεύουν να ανοίξουν τα διόδια για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση για τα οχήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις