Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάκολο Ηλείας: Μνημόσυνο για τους ήρωες πιλότους του Phantom-F4

Κατάκολο Ηλείας: Μνημόσυνο για τους ήρωε...

Παρουσία της μάνας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Παρουσία της μητέρας και συγγενών του αδικοχαμένου 29χρονου υποσμηναγού από την Αρκαδία, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, επιμνημόσυνη δέηση για τους δύο πιλότους, Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Οι δυο πιλότοι χάθηκαν στο καθήκον όταν το μαχητικό αεροσκάφος Phantom - f4, που είχε απογειωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2022 στις 10 το πρωί από το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 17 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιος παρουσία του δημάρχου Πύργου, Στάθη Καννή, των αντιδημάρχων, Νικόλαου Θεοδώρου και Θεόδωρου Κόρδα, των εκπροσώπων της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας – του διοικητή της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, αντισμηνάρχου (Ι) Νικολάου Καρρά και του Διευθυντή Προστασίας Δυνάμεων της 117 Π.Μ., Σμηνάρχου (Ι), Κ. Ρομπόρα ενώ παρόντες ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Συνταγματάρχης (ΤΧ), Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ – Παράρτημα Ηλείας, Πλοίαρχος ε.α., Ζώης Υφαντής και ο αντιπρόεδρος, Αντιπλοίαρχος ε.α., Τάσος Αράπογλου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ – Παράρτημα Ηλείας, Λοχαγός ε.α., Θανάσης Τσιγκρέλης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ – παράρτημα Ηλείας, υποπτέραρχος ε.α., Σωτήριος Γαραντζιώτης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κατάκολου, το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΝ Ηλείας, Ανθυπασπιστής ε.α. ΛΧ, Νικόλαος Σταθόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Βασιλική Καλαμπόκα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακόλου, Φραντζής Κολόσακας, απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας κ.α.

«Θα είναι μνήμη αιωνία και κάθε χρόνο θα τελούμε τρισάγιο, γι αυτούς που πράγματι έπεσαν πάνω στο καθήκον υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της πατρίδος μας. Εύχομαι στον Θεόν να κατατάξει τους αείμνηστους Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη στα δεξιά του και στους δικούς τους, όπως είναι εδώ η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ να έχουν δύναμη, ζωή και ελπίδα και να είστε βεβαία ότι ο γιος σας θυσιάστηκε για κάποια ιδανικά και αγάπησε πράγματι την πατρίδα του και την αεροπορία που υπηρέτησε με αυταπάρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Σύντομο χαιρετισμό, έκανε και ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής ο οποίος χρησιμοποιώντας την ρήση του Αριστοτέλη, που αναγράφεται και στην προτομή του Αρκάδα Αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, «Ανδρείος ο περί τον καλόν θάνατον αδεής» («ανδρείος είναι αυτός που δεν φοβάται τον τιμημένο θάνατο»), ανέφερε ότι: «Θεωρήσαμε χρέος ως δημοτική αρχή να τελέσουμε αυτή την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο παιδιών του Μάριου – Μιχαήλ και του Ευσταθίου που με το αίμα τους «αγίασαν» τα νερά του Κατακόλου πέρυσι τέτοια ημέρα. Δύο παλικάρια χάθηκαν για την πατρίδα. Δύο παλικάρια που αψήφησαν τον θάνατο υπηρετώντας τα ιδανικά και τις αξίες που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν. Είμαστε ευγνώμονες. Εσείς ως οικογένειες το μόνο που μπορώ να πω είναι να είστε υπερήφανες για τα παιδιά σας».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις