Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρήνος στην Πάτρα - Από τα Δεμένικα ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στον Ασπρόπυργο

Θρήνος στην Πάτρα - Από τα Δεμένικα ο ασ...

Μετά από καταδίωξη

Θρήνος στην Πάτρα για τον 29χρονο νεκρό αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο.

Η οικογένεια, που έχει έναν ακόμη γιό αστυνομικό που υπηρετεί στην Πάτρα, μεταβαίνει στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη, η οικογένεια του οποίου διαμένει στην Πάτρα.

Την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού ενημέρωσε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του μεταβαίνουν στην Αθήνα.

29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπρόπυργου έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα.


Η καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού
Η καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό, ξεκίνησε από την περιοχή του Σχιστού όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ακολουθούν τα δύο οχήματα.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στα δύο οχήματα επέβαιναν 4 άτομα Ρομά. Το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων ήταν αυτό που είχαν κλέψει από τη Νίκαια.

Στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έχασαν επαφή με το δεύτερο όχημα, το πρώτο όμως (το οποίο εκλάπη από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια) πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του περιπολικού, θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα, να πατήσει απότομα φρένο.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η οποία ακολουθούσε το περιπολικό δεν πρόλαβε να φρενάρει, με συνέπεια να πέσει στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά. Μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ο ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, ο δεύτερος αστυνομικός, συνεπιβάτης, «δίνει μάχη για τη ζωή. Πιστεύουμε, όμως, ότι θα πάνε όλα καλά». Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο 401.

Συνελήφθη ο άνδρας που καταδίωκαν οι αστυνομικοί
Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Οικονόμου: Άλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος

«Αλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις