Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στις 11/12 η 1η εκδήλωση του νεοιδρυθέντος «Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών»

Στις 11/12 η 1η εκδήλωση του νεοιδρυθέντ...

Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς - Η εκδφήλωση με ομιλήτρια της Στέλλα Πριοβόλου θα γίνει στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου στην οδό Φιλοποίμενος

Το προσφάτως ιδρυθέν «Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΣΟΚΠΠ) οργανώνει την 1η δημόσια εκδήλωση του, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα: 18:00 έως 20.00, στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στην οδό Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος.

Ο σκοπός της εκδήλωσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η ενημέρωση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και της κοινωνίας, για το όραμα και τις προοπτικές του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει ως πρωταρχικούς του στόχους, εκτός από την ποικιλότροπη υποστήριξη των μελών του, τη διατήρηση της “μνήμης” του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω των μελών του και τη συμβολή του στη στήριξη και αναμόρφωση του Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Ιδιαιτέρως, δε, το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και της ευρύτερης Κοινωνίας, επιδιώκοντας την ποικιλότροπη υποστήριξη τους και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Στην εν λόγω εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής κ. Χρήστος Μπούρας, προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η κ. Στέλλα Πριοβόλου, Ομότιμη Καθηγήτρια και Πρόεδρος του αντιστοίχου Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο υπάρχουν κοινοί στόχοι και συνεργασία για αμοιβαία επωφελείς δράσεις.

Ο τίτλος της ομιλίας της κ. Πριοβόλου θα είναι : ‘’Το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ και το "κοινωνείν αλλήλοις" στην Γ' Ηλικία μας’’

Το Διοικητικό Συμβούλιο στο Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών συγκροτείται από τους: Σταύρο Κουμπιά -Πρόεδρος και τα Μέλη: Γεώργιος Δάσιος, Ιωσήφ Μπουζάκης, Ηλίας Παναγιωτόπουλος και Διονύσιος Παπαϊωάννου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:00-18:10 Χαιρετισμός του Καθηγητή κ. Χρήστου Μπούρα, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

18:10-18:30 Παρουσίαση του οράματος, των στόχων και προοπτικών του «Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Πατρών» (ΣΟΚΠΠ)

Σταύρος Κουμπιάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος ΣΟΚΠΠ

18:30-19:15 Κεντρική ομιλία με τίτλο:  ‘’Το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΣΟΚΠΑ) και το "κοινωνείν αλλήλοις" στην Γ' Ηλικία μας’’

Στέλλα Πριόβολου, Ομότιμη καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΣΟΚΠΑ.

Τα κύρια θέματα της ομιλίας είναι τα ακόλουθα:

·      Το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ (ΣΟΚΠΑ), οι στόχοι και η προσφορά του στην επιμόρφωση των νέων επιστημόνων και την κοινωνία ευρύτερα.

·      Ίδρυση και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Κασηγητών, στόχοι και δραστηριότητες των μελών της σε στενή συνεργασία με το ΣΟΚΠΑ.

·      Η συμβολή μας στην αναμόρφωση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και την συμπόρευσή της με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και την άνθιση της Τεχνολογίας.

19:15-20:00 Συζήτηση– Συμπεράσματα.

*Η Στέλλα Πριόβολου έχει γεννηθεί στην Αθήνα, είναι διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης (La Sapienza), Ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας,, Πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ και Κοσμήτορας του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής.

Έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα  Πανεπιστήμια, σε Ελεύθερα -- Ανοικτά Πανεπιστήμια, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Ενδεικτικά αναφέρονται τα βιβλία της: “Carmina Burana veris et amoris”, (πρώτη μετάφραση και ερμηνεία στην Ελληνική), βραβεύθηκε πρόσφατα  από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας,  «Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo» (εκδόθηκε στην Ελληνική με την επιχορήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, μεταφράστηκε στην Ιταλική και  βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών), και  «Οι  ελληνορωμαϊκές ρίζες της Ευρώπης μέσα από τον στοχασμό ευρωπαίων μελετητών» (μεταφράστηκε στην Ιταλική και Ρουμανική). Έχει συγγράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία : «Στέλλα, μια ζωή δεν μας φτάνει» και «Με συνοδοιπόρο τον κορωνοϊό μια…τρίτη προσπάθεια».                           

Διετέλεσε Ειδική Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας, εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έχει τιμηθεί από το ιταλικό κράτος με την διάκριση  CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, από επιστημονικές ενώσεις, έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου, και η πρώτη «γυναίκα» τακτικό μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μετά την ιστορική απόφαση του Συλλόγου να συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες στα τακτικά μέλη του.

Αρθρογραφεί επί χρόνια για θέματα παιδείας και κριτικής επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, παλαιότερα στα ΝΕΑ, και σήμερα στο ΒΗΜΑ, στο λογοτεχνικό περιοδικό ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ, στην ελληνική εφημερίδα Greek News and Radio FL(ΗΠΑ) και στο “Independent think tank for sciences and society" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, το ΣΟΚΠΑ έλαβε από την Ακαδημία Αθηνών βραβείο «δια το όλον αυτού εκδοτικόν έργον» (επιμορφωτικά προγράμματα, επιστημονικές ημερίδες, δελτίο «Ομοτίμων Κοινωνία»).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture