Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργία και κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ γιατρών κι εργαζομένων στα Νοσοκομεία- Τι ζητούν

Πάτρα: Απεργία και κινητοποίηση στην 6η ...

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας.

Νωρίτερα σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα προχώρησαν γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείων.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι τα ακόλουθα:

·        Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.

·        Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

·        Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


·        Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.

·        Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

·        Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Τη στήριξή τους στον αγώνα των υγειονομικών εξέφρασαν μεταγγιζόμενοι στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι όπως δήλωσαν γίνονται μεταγγίσεις χωρίς γιατρούς, καθώς γιατροί έφυγαν λόγω συνταξιοδότησης. Σημείωσαν ότι βρίσκονται εν αναμονή  της υλοποίησης της δέσμευσης για έλευση τριών γιατρών.

To παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη. Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχη αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκαν, σήμερα (Τετάρτη 29 Νοέμβρη) το πρωί, στην κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας και των εργαζόμενων σε αυτά, στην 6η ΥΠΕ, που έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης (29 – 30 Νοέμβρη) απεργίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτώντας από την κυβέρνηση αυξήσεις μισθών, προσλήψεις, χρηματοδότηση των νοσοκομείων και στήριξη της δημόσιας υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία με αίτημα τη στελέχωση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας με μόνιμους γιατρούς αιματολόγους, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του είπε:

«Είμαστε εδώ γιατί δεν είναι δυνατόν τα νοσοκομεία και ο λαός μας να μην έχουν αυτά που πρέπει το 2023. Δεν μπορεί να υπάρχουν ομάδες πασχόντων που έχουν ανάγκη οι οποίοι να στερούνται τους γιατρούς τους. Δεν μπορεί να λείπουν γιατροί με κρίσιμες ειδικότητες, να μην είναι στελεχωμένα τα νοσοκομεία. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων. Αφορά όλους μας και πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ανατραπούν αυτά που βιώνουμε».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας σημείωσε:

«Το ζήτημα είναι ότι με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τους γιατρούς σε αυτή την κατάσταση ο λαός δεν έχει πια δημόσια δωρεάν Υγεία. Όταν ένας ασθενής πρέπει να περιμένει 6 και 8 μήνες για να κάνε μια εξέταση καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει δημόσια και δωρεάν Υγεία. Άραγε λοιπόν πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο ζήτημα και στις διεκδικήσεις των γιατρών και των εργαζομένων».

Η Δημοτική Αρχή εξαρχής έχει καταγγείλει τις πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και εις βάρος του λαού, έχει σταθεί ενάντια σε αυτές και διεκδικεί την αναβάθμιση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, τη μετατροπή και λειτουργία, με ευθύνη του κράτους, ως δημόσια μονάδα υγείας του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις