Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό ρήξης- Τέλος και η «Ομπρέλα», μετά τον Τεμπονέρα

Eurokinissi

Eurokinissi

Σκηνικό ρήξης

Οι ομάδες των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Διονύση Τεμπονέρα δεν θα επανέλθουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεχιστεί αύριο (12.11.23). 

Το ιδεολογικό ρεύμα ονόματι «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση του οργάνου, ενώ ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει το ίδιο η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα. 

Τόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας όσο και οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αύριο θα συσκεφθεί η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου εξετάζεται το ενδεχόμενο να απουσιάσει και αυτή από τη συνεδρίαση.

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σήμερα ότι η συνεδρίαση έγινε χωρίς λόγο, καθώς σε αυτήν δεν τηρήθηκαν δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επίσης διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία, ενώ πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

Μετά από την άρνηση του προεδρείου να μπει οποιοδήποτε θέμα σε ψηφοφορία, ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε μομφή κατά του προεδρείου, ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε και δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία.

Ακολούθησαν οι αποχωρήσεις των τριών και των ομάδων του, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται λόγω απαρτίας. 

Νωρίτερα:

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε την πρότασή τους να προηγηθεί συζήτηση για το δημοψήφισμα. 

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο. 

* Περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή αναφέρει η πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα. Σημειώνεται ότι συνολικά τα μέλη του οργάνου είναι 300.

Κασσελάκης για την ακρίβεια

Λίγες ώρες μετά την μαζική φυγή μελών από τη συνεδρίαση αλλά και την αποχώρηση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Τσακαλώτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την ακρίβεια: «Χθες πήγα απροειδοποίητα σε Μεγαλοπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω μέσα σε λίγες ώρες. Γιατί -όπως σας έχω πει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε- έχω αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μαζί σας.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε απροειδοποίητα σουπερμάρκετ (ελπίζω να είδε το έργο του στις τιμές με τα μάτια του).
Και μίλησε με… απλούς πολίτες (οι οποίοι αυθορμήτως τον υποδέχτηκαν με κόρνες) γιατί θέλει, λέει, να έχει «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο»!
Μιλάει σε αυτήν τη φάση καλύτερα ελληνικά από μένα. Αντιγραφέας, αλλά ας τα λέει τουλάχιστον με δικά του λόγια», ανέφερε ο κύριος Κασσελάκης στην ανάρτησή του, η οποία για πολλοστή φορά προκαλεί ερωτηματικά και στέλνει την μπάλα στην... κερκίδα!

Αποστάσεις Παππά από Κασσελάκη: Κανείς δεν πήρε εντολή κατεδάφισης

“Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου. Τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν” τόνισε ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο. “Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος. Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ.

Το αιχμηρό tweet του Πέτρου Κόκκαλη
Με δίωρη καθυστέρηση ξεκίνησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε καθώς το θέωρησε έλλειψη σεβασμού. «Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», προσθέτει.

Απόψε συνεδριάζει η «Ομπρέλα» και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα
Και οι δύο πλευρές άφηναν κατά την αποχώρηση τους από την Κεντρική Επιτροπή όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον τους στο κόμμα.

Υπέρ των διαγραφών ο Πολάκης
Στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δήλωσε υπέρ των διαγραφών και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία».

Βαρύ κλίμα

Από νωρίς φάνηκε το βαρύ κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε ένταση και αποδοκιμασίες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία ολομέτωπη επίθεση στην εσωκομματική αντιπολίτευση και ανέφερε ότι παραπέμπει το θέμα των διαγραφών στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά έδωσε διορία μίας εβδομάδας στην επιτροπή για να λάβει απόφαση. «Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος».

Απόψε συνεδριάζει η «Ομπρέλα» και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα
Και οι δύο πλευρές άφηναν κατά την αποχώρηση τους από την Κεντρική Επιτροπή όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον τους στο κόμμα.

Στον 40ο Μαραθώνιο αύριο ο Κασσελάκης
Διφορούμενες ωστόσο οι πληροφορίες για το αν θα τρέξει ή όχι. Πηγές από το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι θα συμμετάσχει κανονικά, ενώ άλλοι λένε ότι απλά θα παρακολουθήσει και θα επιστρέψει στην Κεντρική Επιτροπή.

Αχτσιόγλου: Δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Έφη Αχτσιόγλου με τους «6+6», τα μέλη της τάσης της «Ομπρέλας» και ο Διονύσης Τεμπονέρας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη
Μετά την προθεσμία 7 ημερών που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας να προχωρήσει στις διαγραφές, ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Κοτσακάς δίνει την δική του απάντηση, λέγοντας ότι λογοδοτούν μόνο στο Συνέδριο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι δεν εντέλλεται από κανέναν και τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος. Ο κ. Κοτσακάς ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση.

Τσακαλώτος: Θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του τόνισε ότι μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την Κεντρική Επιτροπή

Γεροβασίλη: Διαφωνώ με δημοψήφισμα αλλά και με τις αποχωρήσεις
Θέση στα όσα δραματικά γίνονται στη σημερινή εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πήρε η Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στις κάμερες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως την διαφωνία της με την θέση του προέδρου την έχει εκφράσει από την αρχή, ωστόσο, μπορούμε να συζητάμε χωρίς κόλπα. Για όσους αποχώρησαν, είπε ότι είναι για διαδικαστικούς λόγους, όχι πολιτικούς.

Σβίγκου και Βασιλειάδης αρνητικοί στο δημοψήφισμα
Οι δυο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης τάχθηκαν αρνητικά στο θέμα του δημοψηφίσματος, την πρόταση δηλαδή του Στέφανου Κασσελάκη, παρότι χθες το βράδυ, δείπνησαν με τον πρόεδρο του κόμματος και τον σύζυγο του Τάιλερ στο base grill στο Μπουρνάζι.

Αχτσιόγλου: «Υπαρξιακό ζήτημα»

«Σήμερα έθεσα ένα ζήτημα υπαρξιακό που αφορά το διάγγελμα του προέδρου για το δημοψήφισμα. Πρόταση αντιδημοκρατική και διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να την συζητήσουμε άμεσα πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Είπα μάλιστα ότι η συνεδρίαση στην ΚΕ είναι άνευ περιεχομένου. Από την πλευρά του το προεδρείο αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα ψηφοφορίας, υπήρξε απόρριψη, ενώ κατά την γνώμη μου η πλειοψηφία ήθελε να συζητηθεί αυτό το θέμα. Σήμερα το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ καταπατήθηκε βάναυσα. Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικής διαφωνίας. Αλλά υπαρξιακό». 

«Δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι δεν αποχωρεί από το κόμμα. 

Όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε νωρίτερα από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο Δημήτρης Βίτσας βγαίνοντας είπε «φεύγω, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη».

Από πλευράς του,  ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε πυρά στην Κεντρική Επιτροπή κατά των υπό διαγραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όσους εναντιώνονται στους χειρισμούς του, εν μέσω χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών. 

«Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών, δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση για απόπειρα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν γίνεται να είναι στο κόμμα με τα όσα λένε και κάνουν. Παράλληλα, επέμεινε πως ορισμένα στελέχη που είναι εναντίον του υπέσκαπταν με την στάση τους τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου καθώς ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδριάση της Κεντρικής Επιτροπής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να ολοκληρώνει την εισηγητική του ομιλία, η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις και αποδοκιμασίες.

* «Η διάσπαση υπήρχε εδώ και χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποχωρήσεις αρχίζει η ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι πρέπει να τελειώσει η «κομματίλα».

Κάπως έτσι, λίγο αργότερα, αποχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τις ομάδες του. Μάλιστα η τριάδα αυτή κατήγγειλε πως έφυγαν πάνω από 160 μέλη από τα 300 που βρίσκονταν εκεί!

Τσακαλώτος: Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω
«Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τεμπονέρας: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ο Διονύσης Τεμπονέρας για το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στις κάμερες. 

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα είπε ότι θα συνεδριάσουν και θα λάβουν αποφάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις