Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μπαράζ ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια

Μπαράζ ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασ...

Ανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος Κουτρουμάνης

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική. Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για την ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο του τουρισμού.

Ο κ. Κουτρουμάνης, στο έγγραφό του παραθέτει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας και θυμίζει ότι για την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης προβλέπεται συνεχής εργασία σε 24ωρη βάση, προκειμένου να διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό των ανασφάλιστων απασχολούμενων και τη διαπίστωση της τήρησης των υποχρεώσεων των εργοδοτών.

Εκτός από τους υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης, ανάλογους ελέγχους προβλέπεται να διενεργούν, με ευθύνη των Διευθυντών, και οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξωτερικού ελέγχου των κατά τόπους Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώνει επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργοδοτών που παρουσιάζουν αυξημένη εισφοροδιαφυγή, από μικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά