Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα- Δικαστική Αστυνομία: Πού θα τοποθετηθεί το δυναμικό της

Αχαΐα- Δικαστική Αστυνομία: Πού θα τοποθ...

Πόσοι αστυνομικοί και που θα τοποθετηθούν στα δικαστήρια της Πάτρας και των Καλαβρύτων

Προ των πυλών βρίσκονται οι δικαστικοί αστυνόμοι με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης να είναι ήδη στη Βουλή και να έχει πάρει το δρόμο για την ψήφισή του.

Για «αίτημα του νομικού κόσμου της χώρας, εδώ και δεκαετίες» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο ν. 4963/2022 εισήγαγε μια ενιαία διαδικασία πρόσληψης για το προσωπικό τόσο του αστυνομικού όσο και του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας, την οποία αναλάμβανε εξ ολοκλήρου προς υλοποίηση το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η ενιαία αντιμετώπιση των δύο κατηγοριών προσωπικού έθεσε εν αμφιβόλω την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας λόγω των πρακτικών δυσχερειών (π.χ. πολλαπλότητα επιτροπών που διενεργεί τις εξετάσεις) και του δυσκίνητου χαρακτήρα τους. Για τον λόγο αυτό, είπε ο κ. Φλωρίδης, αναμορφώνεται πλήρως η διαδικασία στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας. «Σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ εισάγεται ένας τρόπος απολύτως αδιάβλητος», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι απολύτως διαφανής θα είναι η πρόσληψη και για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας.

Οι θέσεις πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας

Όπως προβλέπεται για τη στελέχωση και την κάλυψη των 150 θέσεων του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας:

Στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, με έδρα την Πάτρα, κατανέμονται εννέα (9) οργανικές θέσεις, ως εξής: τρεις (3) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού, μία (1) του Κλάδου ΠΕ Μηχανικών, ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών-Μηχανικών, μία (1) του Κλάδου ΠΕ Περιβάλλοντος, ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος, δύο (2) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software) και μία (1) του Κλάδου ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού ειδικότητας ΤΕ Λογιστικού.

Οι θέσεις αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας
Στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, με έδρα την Πάτρα, κατανέμονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, μία (1) του Κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου, με έδρα το Αίγιο, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων, με έδρα τα Καλάβρυτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του 13 Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

*πληροφορίες εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις