Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Blue Ferries Andros: Τελειώνει η ταλαιπωρία των 780 επιβαινόντων - Ρυμουλκείται στο λιμάνι της Ραφήνας

Blue Ferries Andros: Τελειώνει η ταλαιπω...

Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του Blue Ferries Andros στο λιμάνι της Ραφήνας μετά από μισή μέρα παραμονής στα ανοιχτά λόγω μηχανικής βλάβης αφότου μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών πλοίων

Προς το τέλος της οδεύει η ταλαιπωρία που βίωσαν για πάνω από 12 ώρες οι 780 επιβαίνοντες στο Blue Ferries Andros, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη το πρωί του Σαββάτου (09/09) μετά την προσπάθειά του για απεμπλοκή της άγκυράς του από άλλο πλοίο.

Η ρυμούλκηση του πλοίου προς το λιμάνι της Ραφήνας είναι σε εξέλιξη ενώ είχε προηγηθεί επιχείρηση καταδυτικού συνεργείου, κατά την οποία έγινε απεμπλοκή της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα.

Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε επίσης ότι στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα.

Το απόγευμα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry κατέπλευσαν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας ενώ οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων
Το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων.

Το Superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά,2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις