Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: 12 υποψήφιοι με το σπιράλ του Πέτρου Ψωμά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: 12 υποψήφι...

Δείτε αναλυτικά

Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών, που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς παρουσιάζει 12 ακόμα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης σπιράλ.

Η νέα ομάδα υποψηφίων, 5 γυναίκες και 7 άνδρες, μοιράζονται με τον Πέτρο Ψωμά την ίδια αγάπη για την Πάτρα, πιστεύουν στο όραμα του σπιράλ και διεκδικούν δυναμικά αυτό που αξίζει στην πόλη μας.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ συμμετέχουν η ιδιωτική υπάλληλος Γκότση Μαργαρίτα, η καθηγήτρια αγγλικής – σερβιτόρα Ζωϊτσάκη Μαρία, ο Γιώργος Κανέλλης, στέλεχος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, η οικονομολόγος Βιβή Στυλιανού – Κιούρτη, ο δικηγόρος Ανδρέας Κυριακόπουλος, η Ευγενία Μανωλίτση, προσωπικό ασφαλείας, ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας, η βοηθός βρεφονηπιοκόμου Αναστασία Παπαδοπούλου, ο καρδιοθωρακοχειρουργός Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Στελλάτος, ο συνθέτης-ποιητής Αλέξανδρος Χάχαλης και ο Γιώργος Χριστόπουλος, μάγειρας-τραγουδιστής. 

ΟΙ 12 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

1. Γκότση Μαργαρίτα του Χρήστου

Ιδιωτική υπάλληλος 

#πολιτισμός

«Για μια πόλη πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη, πιο ελκυστική»

«Ζω στο Άνω Καστρίτσι τα τελευταία 18 χρόνια. Γνωρίζω τα προβλήματα και βιώνω καθημερινά την υποβάθμιση αυτού του υπέροχου τόπου. Στηρίζω το σπιράλ γιατί από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Πέτρο Ψωμά είδα έναν άνθρωπο νέο, δυναμικό, διορατικό, με νέες ιδέες και ηθικές αξίες που θέλει να δει την  πόλη που αγαπά να εξελίσσεται όπως της αξίζει.»

Η Μαργαρίτα Γκότση γεννήθηκε στην Πάτρα και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Για 18 συναπτά έτη ασχολήθηκε με τον τουριστικό κλάδο και τον χώρο της εστίασης. Εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου ως F&B Manager. Έχει εργαστεί σε μεγάλη αλυσίδα Super Market ως υπεύθυνη τμήματος και για 4 χρόνια εργάστηκε σε πολύ γνωστά καταστήματα ένδυσης της Πάτρας. Έχει μία κόρη 17 ετών.

2. Ζωϊτσάκη Μαρία του Γεωργίου

Καθηγήτρια αγγλικής - σερβιτόρα

#πολιτισμός

«Να γίνει μια πόλη πρότυπο περιβαλλοντικά και εικαστικά»

«Συμμετέχω στο σπιράλ γιατί το σχέδιο του Πέτρου Ψωμά για την πόλη μου με ενέπνευσε και διότι θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω να μεταμορφωθούν τα Ροΐτικα σε ένα καλαίσθητο προάστιο της πόλης μας. Πιστεύω ότι ο υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης.»

Η Μαρία Ζωϊτσάκη εργάζεται προσφέροντας ενεργή και δυναμική διδασκαλία σε σχολεία ξένων γλωσσών καθώς και κατ’ οίκον διδασκαλία της αγγλικής για 23 συναπτά έτη. Την τελευταία πενταετία δουλεύει ως σερβιτόρα και barista σε επιτυχημένες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Πάτρας. Διετέλεσε εξετάστρια προφορικών για το IELTS,  το Nocn και το City and guilds.

3. Κανέλλης Γιώργος του Νικολάου
Στέλεχος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων 

#περιβάλλον

«Με το σπιράλ για την Πάτρα που αξίζουμε»

«Τα τελευταία χρόνια, η πόλη μας, η Πάτρα, τρίτος Δήμος της χώρας και με διακριτή βιομηχανική και πολιτιστική ιστορία, έχει παγιδευτεί σε μια στασιμότητα που δεν της αξίζει. Ξεκινώντας από τα σπουδαία, όπως η άρνηση της διαχείρισης του νερού του Πείρου, η συνεχής αναβολή των αποφάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η απώλεια κοινοχρήστων χώρων και φτάνοντας στα συμβολικά, όπως η αφαίρεση ή η άφεση να γίνει κουρέλι η ευρωπαϊκή σημαία στο Δημαρχείο, όσοι πονάμε την πόλη αντιλαμβανόμαστε ότι η παράταξη – βραχίονας ενός ολοκληρωτικού κόμματος που διοικεί τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει άλλο να δώσει παρά τη συνέχιση της στασιμότητας. Η αλλαγή Δημοτικής Αρχής είναι προφανής ανάγκη, αν θέλουμε να αποκτήσει η πόλη προοπτική και μέλλον. Το σπιράλ του Πέτρου Ψωμά είναι μια παράταξη που έκανε την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, που λειτουργεί συλλογικά, που έχει κινητοποιήσει και θέτει στην υπηρεσία της πόλης νέους ανθρώπους με προσόντα, ιδέες και προσήλωση στους στόχους. Είναι ώρα οι Πατρινοί να αποφασίσουν για την ελπίδα, τις καινοτόμες ιδέες, την ευρωπαϊκή προοπτική της πόλης. Γιατί η Πάτρα αξίζει ένα ανοδικό «σπιράλ»!

Ο Γιώργος Κανέλλης γεννήθηκε στη Σπάρτη αλλά είναι δημότης και ενεργός πολίτης στην Πάτρα τα τελευταία 36 χρόνια. Απόφοιτος των σχολών Πολιτικής Επιστήμης – Δημοσίου Δικαίου και Αγγλικής Φιλολογίας του Παν/μιου Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Εκπαιδευτικός με προηγούμενη δεκαετή θητεία στη Δημόσια Διοίκηση, εκ της οποίας υπήρξε 4 χρόνια στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Από το 1993 δραστηριοποιείται συστηματικά σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης και πολιτικής, μέσω της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στης οποίας την περιοδική έκδοση ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ είναι βασικός συντάκτης. Τρεις φορές εκλεγείς στη διοίκηση του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), το οποίο ισάριθμες φορές εκπροσώπησε στην Γ.Σ. του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος (ΕΕΒ)- στις Βρυξέλλες. Το 2002 υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Γιοχάνεσμπουργκ, ως εκπρόσωπος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ. Έχει επίσης δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε εφημερίδες, έντυπα και ιστοσελίδες. Διετέλεσε για διάστημα πλέον της 10ετίας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος καθώς  και του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού. Από το 2014 ως το 2018 διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και επί 2,5 χρόνια αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πέραν της περιβαλλοντικής πολιτικής τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της λογοτεχνίας και της ιστορίας των επιστημών και της φιλοσοφίας, της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, της δημόσιας ηθικής. 

 4. Κιούρτη - Στυλιανού Παρασκευή (Βιβή) του Δημητρίου

Οικονομολόγος

#πολιτισμός

«Σύγχρονη, καθαρή, ασφαλής, φιλόξενη πόλη»

«Με επηρέασε η προσωπικότητα του Πέτρου Ψωμά γιατί ο λόγος του ήταν απλός και συγκινητικός. Ήταν λόγος αγάπης για την πόλη μας και μπροστά σε μια τιτάνια προσπάθεια που κάνει για να αλλάξει την πόλη, ένιωσα την υποχρέωση να βοηθήσω. H ελπίδα μου για την Πάτρα, την πόλη όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς μου, τα παιδιά μου κι εγώ, αναπτερώθηκε. Κάτι θα γίνει, κάτι θα αλλάξει και αυτό χάρη στο σπιράλ.»

Η Βιβή Στυλιανού - Κιούρτη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Τελείωσε το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι σύζυγος του Ιωάννη Κιούρτη και δούλεψαν για πάρα πολλά χρόνια από κοινού, στο γραφείο μελετών που είχαν δημιουργήσει. Είναι μητέρα δύο παιδιών: της Μυρτούς Κιούρτη που είναι Αρχιτέκτων και του Θάνου Κιούρτη που είναι Πολιτικός Μηχανικός. Ασχολείται ιδιαίτερα με το διάβασμα της ποίησης, της ιστορίας, της φιλοσοφίας και δοκιμίων. Είναι γραμμένη στο διαδικτυακό mathesis και παρακολουθεί κύκλους μαθημάτων. Λατρεύει τις γάτες και τα λουλούδια.

 5. Κυριακόπουλος Ανδρέας του Αργυρίου

Δικηγόρος

#διοίκηση

«Η πόλη να ξανακοιτάξει τους ανοιχτούς της ορίζοντες»

«Η Πάτρα είναι μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες, που όμως αρνείται η ίδια να τις αξιοποιήσει. Ειδικά την τελευταία δεκαετία βρίσκεται κολλημένη στη μιζέρια και τη βρωμιά. Ήρθε, όμως, η ώρα να ξυπνήσει από τον λήθαργό της. Συμμετέχω στο σπιράλ και υποστηρίζω τον Πέτρο Ψωμά για επόμενο Δήμαρχο της πόλης, διότι είναι η μοναδική ομάδα που πέρα από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα έχει συγκροτημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, γνώση, πάθος και αφοσίωση που θα βοηθήσουν την Πάτρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα.»

Ο Ανδρέας Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1989 και μεγάλωσε στα Ζαρουχλέικα, όπου ζει μέχρι σήμερα η οικογένειά του. Ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Αποφοιτώντας από το 8ο Λύκειο Πατρών, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Εμπορικό Δίκαιο και τον Ελεύθερο Ανταγωνισμό. Ως δικηγόρος από το 2014, συνεργάζεται στενά με τους Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ. Έχει εκλεγεί δύο φορές στο ΔΣ της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων της Αθήνας, ενώ είναι μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας. Αν και κατοικεί στην Αθήνα, νιώθει αδιαπραγμάτευτα Πατρινός και πάντα τον απασχολούν τα προβλήματα της πόλης. Πιστεύει σε μια Πάτρα σύγχρονη, ανοιχτή και δημιουργική.

6. Μανωλίτση Ευγενία του Παναγιώτη

Προσωπικό ασφαλείας 

#εθελοντισμός

«Θέλω να δω την Πάτρα να προοδεύει»

«Θέλω να βοηθήσω τον Δήμο μου, τον τόπο μου για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό για εκείνα να έχουν πρόσβαση σε κάτι καινούργιο που θα έχουμε αφήσει εμείς, οι μεγάλοι, πίσω για να το βρει η νέα γενιά. Ως νέο μέλος του σπιράλ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πέτρο Ψωμά για την εμπιστοσύνη του στο άτομό μου, καθώς μου δίνει την ευκαιρία να δραστηριοποιηθώ και να συμβάλω όπως μπορώ ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και όμορφο για τον τόπο μας.»

Η Νία Μανωλίτση είναι απόφοιτη του ΤΕΕ στην ειδικότητα Οικονομία Διοίκησης και απόφοιτη ΙΕΚ στην ειδικότητα Τεχνικός Διανομής. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και κατέχει πτυχίο ECDL στη χρήση Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων – Εποπτών Security και Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικών εγκαταστάσεων – ISP Code και διαθέτει άδεια εργασίας ως προσωπικό ασφαλείας. Έχει εργαστεί στη διανομή και θυρίδα των ΕΛΤΑ Πάτρας και Βραχναιΐκων, στη Speedex Πάτρας, στη γραμματεία Δημοσίων Σχέσεων της Intered Κάτω Αχαΐας και σε διοικητική θέση του Δήμου Πατρέων. Επίσης, έχει εργαστεί στη φύλαξη και καταμέτρηση της εταιρίας G4S και της S4, στη φύλαξη και εποπτεία του ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας, ενώ από το 2022 έως σήμερα εργάζεται στη φύλαξη και εποπτεία του Εμβολιαστικού Κέντρου Κάτω Αχαΐας. Είναι κάτοχος διπλώματος Α, Β, και Γ κατηγορίας και στον ελεύθερο χρόνο της ασκείται και κάνει μαθήματα πολεμικών τεχνών.

 7. Μυρίλλας Μενέλαος του Θεοδώρου

Φωτογράφος

#πολιτισμός

«Μια πόλη να αξίζει να τη φωτογραφίσεις»

«Στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά αναγνωρίζω έναν άνθρωπο που έχει όραμα, πείσμα, διάθεση για δουλειά, για την πόλη που αγαπάμε και που θέλουμε να γίνει όπως όλοι επιθυμούμε. Θέλω να βοηθήσω από τον τομέα που ξέρω πολύ καλά και όπου η αισθητική αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα της καθημερινότητας. Το σπιράλ είναι μια παράταξη που βάζει πολύ ψηλά την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και σε αυτό το έργο θέλω να συμμετάσχω με όλες μου τις δυνάμεις.»

O Μενέλαος Μυρίλλας γεννήθηκε στην Πάτρα και αγάπησε τη φωτογραφία από νεαρή ηλικία. Ταξίδεψε ανά τον κόσμο και διδάχθηκε από μερικούς εκ των πιο σπουδαίων φωτογράφων. Έχει συνεργαστεί με τα πιο σημαντικά ελληνικά περιοδικά αλλά και με αρκετά ξένα. Η αφήγηση χαρακτηρίζει τη δουλειά του, καθώς του αρέσει να προσπαθεί να προσδώσει στο παρόν στοιχεία του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος. Αν και εμπνευσμένος από τους κλασικούς φωτογράφους, συχνά χρησιμοποιεί μοντέρνες τεχνικές για να επιτύχει ένα σύγχρονο αποτέλεσμα. Έχει συν-ιδρύσει το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο SOOC, γεγονός που του επιτρέπει να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο δημιουργικούς φωτογράφους της χώρας, ενώ οι φωτογραφίες του μέσω συνεργασιών στο εξωτερικό συχνά ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας με δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

 8. Παπαδοπούλου Αναστασία του Θεοδώρου

Βοηθός βρεφονηπιοκόμου

#περιβάλλον

«Πάτρα πανέμορφη με καθαρές θάλασσες και πάρκα»

«Θέλω να δω την πόλη μου καθαρή και πανέμορφη. Εμπιστεύομαι τον Πέτρο Ψωμά για την ειλικρίνειά του και πιστεύω στο όμορφο όραμα που έχει για την πόλη μας. Συμμετέχω στο σπιράλ για να βοηθήσω όσο μπορώ για μια καλύτερη Πάτρα με παιδικές χαρές, πάρκα και πολύ πράσινο.»

H Aναστασία Παπαδοπούλου εργάζεται ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου εκφράζοντας καθημερινά την αγάπη της για τα παιδιά. Λατρεύει τη ζωγραφική και το θέατρο και της αρέσει ο εθελοντισμός. Έχει δύο γιους. 

 9. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος του Βασιλείου

Ιατρός Καρδιοθωρακοχειρουργός

#κοινωνία

«Πάτρα σύγχρονη, δυναμική πόλη»

«Η Πάτρα δικαιούται καλύτερη Υγεία και Παιδεία και με τη συμμετοχή μου στα κοινά ελπίζω να μπορέσω να συμβάλω σε αυτό το όραμα για την πόλη μου. Η επιθυμία μου για την Πάτρα και τον Δήμο Πατρέων περιλαμβάνει μια καθημερινότητα φιλικότερη προς τον πολίτη, διασφαλίζοντάς του πρωτίστως θέσεις εργασίας, με την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε οι Πατρινοί να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται σε εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση. Ταυτόχρονα, οι πολίτες δικαιούνται άνετες, ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις με έμφαση στην καθαρή ενέργεια, προστατευμένους ποδηλατοδρόμους, καθαριότητα, ενισχυμένες δομές Υγείας και Επιμόρφωσης καθώς και δημιουργικές ευκαιρίες απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο τους.»

Ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Πατρών και συνέχισε με τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση με τίτλο ειδικότητας στη Χειρουργική Θώρακος, Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων και με Διδακτορικό Δίπλωμα του Ιατρικού Τμήματος Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε πιστοποίηση ECFMG, & USMLE Step 3, USA και Fellow of the European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgeons (F.E.T.C.S.). Ακολούθησε η μετεκπαίδευση στο εξωτερικό: Κλινική Μετεκπαίδευση (Clinical Fellowship) Πανεπιστημίου Τορόντο, Οντάριο, Καναδά στα νοσοκομεία Toronto General Hospital και St Michael’s Hospital. Κλινικός Λέκτωρ (Clinical Instructor) Μεταμοσχεύσεων Καρδίας-Πνευμόνων και Μηχανικής Υποβοήθησης Καρδιακής Λειτουργίας Πανεπιστημίου Stanford, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.  Κλινική Μετεκπαίδευση (Clinical Fellowship), Minimally Invasive/Robotic Mitral Valve Repair Surgery, Cardiothoracic Surgery, Heart & Vascular Institute, Cleveland Clinic Foundation, Main Campus, Κλήβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ. Κλινική Μετεκπαίδευση (Clinical Fellowship) Baylor College of Medicine & Texas Heart Institute, Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ. Εργάστηκε ως Επ. Διευθυντής Καρδιοχειρουργός, στο Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Trust, UK (2016-2017) και ως Καρδιοχειρουργός, Θεράπων Ιατρός-Συνεργάτης ΔΘΚΑ «Υγεία»( 2018 - 2023). Σήμερα κατέχει τη θέση του Επιμελητή Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». Είναι ενεργό μέλος των General Medical Council, UK, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων και τακτικό Μέλος του EACTS Full Member, STS International Member.

 10. Στελλάτος Ανδρέας του Βασιλείου

Επιχειρηματίας

#ανάπτυξη

«Πάτρα, μητροπολιτική αγορά»

«Συμμετέχω στο σπιράλ γιατί πιστεύω ότι ο επικεφαλής και η ομάδα του είναι το όχημα για μια Πάτρα σύγχρονη με εξωστρέφεια, με ανοιχτά μυαλά και φρέσκιες ιδέες και κυρίως με διάθεση για συνεργασία. Πιστεύω ότι με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για τα προβλήματα της πόλης μας.»

Ο Ανδρέας Στελλάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977 και έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά. Είναι έμπορος και δημιούργησε το πρώτο του μαγαζί σε ηλικία 22 χρονών δίνοντάς του την ονομασία «MARCONI», από σεβασμό και αγάπη στον πατέρα του που ήταν αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού ως ασυρματιστής. Σήμερα έχει  δυο καταστήματα στην πόλη μας. Από μικρός είχε πολιτική θεώρηση των πραγμάτων και στα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια σε όλες τις θέσεις. Έχει εκλεγεί δύο φορές στο Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, υπηρετώντας από διάφορες θέσεις, με τελευταία αυτή του Α’ Αντιπροέδρου. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ομοσπονδία Πελοποννήσου και εκλεγμένο  μέλος στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων της ΕΣΕΕ. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Μενούνου και έχουν δύο παιδιά.

 11. Χάχαλης Αλέξανδρος του Παναγιώτη

Συνθέτης-ποιητής

#πολιτισμός

11. Χάχαλης Αλέξανδρος του Παναγιώτη

Συνθέτης-ποιητής

#πολιτισμός


«Η Πάτρα διεθνής πρωταγωνίστρια μεσογειακού πολιτισμού»

«Ο Δήμος Πατρέων έχει μείνει πολύ πίσω από τις εξελίξεις και χρήζει επειγόντως ανανέωσης και αναβάθμισης στον ελλαδικό αλλά και τον διεθνή χώρο, σε επιχειρηματικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Έχει ζωτική ανάγκη ανθρώπων και δημιουργών με ταλέντο και όραμα που πραγματικά αγαπούν την πόλη τους. Ο Πέτρος Ψωμάς έχει καταφέρει με θαυμαστό τρόπο να συμπεριλάβει σημαντικούς και πολλά υποσχομένους συνεργάτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή προτιμήσεων. Ο υπερκομματικός χαρακτήρας ως θεμελιώδες στοιχείο του σπιράλ, η ζέση και η προοδευτική προσέγγιση του Πέτρου για την ανάδειξη των εν δυνάμει αλλά εν υπνώσει τελούντων προσόντων της αγαπημένης μας Πάτρας,  ήταν τα κίνητρα ώστε να αποδεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση συνεργασίας μας.»

Σημαντικός Έλληνας συνθέτης, ποιητής. Έργο διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό, επικό, σατυρικό. Σπούδασε σύνθεση στο Aaron Copland School της Νέας Υόρκης όπου έζησε 21 χρόνια, από το 1980 έως το 2001. Το 2002 ίδρυσε τον Πολιτιστικό Οργανισµό «Απόλλωνος Ναός» µε σκοπό την καλλιέργεια και τη διάδοση του διαχρονικού ελληνικού πολιτισµού ανά την υφήλιο. Έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. Ενδεικτικά: La Mama Theater Νέας Υόρκης, Μουσική Ακαδηµία Μπρούκλιν (BAM), Πανεπιστήµιο Rochester, Art Carnuntum (Αυστρία), Libertas (Κροατία), Due Mondi (Ιταλία), Τοπ Καπί (Κωνσταντινούπολη), Αφή Ολυµπιακής Φλόγας 2004 (Στάδιο Δελφών), “Μαραθών: 2500 Έτη Φωτός” (Τύµβος), Ευγενίδειο Πλανητάριο, Αρχαία Πέλλα, Πανεπιστήµιο Αθηνών, Ζάππειον κ.α. Σύλλογος Ελλήνων καθηγητών Πανεπιστημίου Σικάγο (1998). Playwrights’ Preview Society, Central Park Νέας Υόρκης, με Ολυµπία Δουκάκη και άλλους 6 διεθνείς Έλληνες καλλιτέχνες (2000). Τελετή «Αριστεία» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2005). Φεστιβάλ «Starmus», Grande Auditorio de Tenerife, Κανάρια Νησιά Ισπανίας, προς τιµήν των αστροναυτών Neil Armstrong, Alexei Leonov με αστροναύτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες (Charles Duke, Walter Cunningham, Stephen Hawking, Richard Dawkins, Βrian May, Rick Wakeman), όπου αντικατέστησε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, (2014). Διεθνές Συνέδριο «Οδύσσεια της Γνώσεως: Υπατία»  (2015), Μακεδονία (2018).

Τηλεσπερίδα «Θερµοπύλες - Σαλαµίς: 2500 Έτη Φωτός» (2020). Φεστιβάλ CITY PIANO ATHENS (2023). Έχει εκδώσει τρεις μελοποιημένες ποιητικές συλλογές: «Εν Κράτει Ακρατείας» (2019), «Πλησιάζουν τα 200» (2020), «Τα Προεκλογικά» (2023), εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.

12. Χριστόπουλος Γεώργιος του Ελευθέριου

Μάγειρας – Τραγουδιστής

#τουρισμός

«Μια πόλη φωτεινή, τουριστική, καλλιτεχνική»

«Στα Ροΐτικα όπου και κατοικώ με τη σύζυγό μου, καθημερινά διαπιστώνουμε τις ανάγκες της περιοχής και την εγκατάλειψη και από την τωρινή ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

Επιλέγω το σπιράλ επειδή πρώτα απ' όλα πιστεύω πως οι τοπικές αρχές πρέπει να είναι ανεξάρτητες από κόμματα και χρώματα και ο Πέτρος Ψωμάς έχει σημαία του την πολυφωνία. Σπιράλ επειδή το πρόγραμμα, οι θέσεις και το όραμα του Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα μας είναι εφάμιλλο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης.»

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα τον Απρίλιο του 1982, μεγάλωσε στο Μετόχι Αχαΐας και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Καλόγρια όπου και ασχολήθηκε με την εστίαση στην οικογενειακή επιχείρηση των γονιών του. Σπούδασε Μηχανολόγος, όμως η αγάπη του για τη μαγειρική υπερίσχυσε και την ακολούθησε δουλεύοντας τα καλοκαίρια σε νησιά και τους χειμώνες σε επιχειρήσεις εστίασης της Πάτρας. Η αγάπη του για το λαϊκό τραγούδι τον συνόδευε πάντα και παντού σε ό,τι κι αν έκανε και γι’ αυτό πλέον ασχολείται επαγγελματικά με αυτόν τον καλλιτεχνικό χώρο. Μένει στα Ροΐτικα και είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Ζωϊτσάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις