Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιδήμαρχος Γ. Φραγκονικολόπουλος: "Από τους πρώτους δήμους σε υιοθεσίες αδέσποτων ο Δήμος Αιγιαλείας"

Αντιδήμαρχος Γ. Φραγκονικολόπουλος: &quo...

Όπως είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή, σε 4 χρόνια έγιναν 800 στειρώσεις και 650 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων

Για το θέμα της φιλοζωίας αλλά και όσα έχει καταφέρει η δημοτική αρχή Αιγιαλείας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, κατακτώντας πλέον μία από τις πρώτες θέσεις σε όλη τη χώρα σε επίπεδο υιοθεσιών, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Γιώργος Φραγκονικολόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Φραγκονικολόπουλος τόνισε πως το βασικότερο στο θέμα των αδέσποτων είναι να ελεγχθεί δραστικά ο πολλαπλασιασμός τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Μόνος τρόπος είναι η στείρωση. Αυτό που δυστυχώς δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι από το Νόμο απαγορεύεται ο εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων. Οργανωμένο καταφύγιο σημαίνει χώρος προσωρινής φιλοξενίας. Σύντομα θα έχουμε και εμείς το δικό μας καταφύγιο αφού ενταχθήκαμε στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκεί, θα φιλοξενούμε κουτάβια, άρρωστα σκυλιά και κάποια σκυλιά που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα ύστερα από αξιολόγηση ανάλογης επιτροπής».

Ο κ. Φραγκονικολόπουλος αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά ομαλή συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με το Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» βάσει σχετικού Μνημονίου που έχει υπογραφεί και τηρείται με τρόπο πρότυπο για όλους τους Δήμους της χώρας.

«Έχουμε κάνει μνημόνιο συνεργασίας με τη Φιλοζωική και φτάσαμε στο σημείο μετά από 4 χρόνια, να έχουμε κάνει περίπου 800 στειρώσεις, που σημαίνει ότι μόνο σε ένα 6μηνο θα μετρούσαμε 8000 (!) κουτάβια παραπάνω, με δεδομένο ότι το θηλυκό σκυλί μπορεί να γεννάει δυο φορές το χρόνο. Ο στόχος είναι να κάνουμε πράγματα που θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Με όλες αυτές τις στειρώσεις, στη διάρκεια του χρόνου θα φανεί η μείωση του προβλήματος. Επίσης, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική έχουμε κάνει σχεδόν 650 υιοθεσίες οι οποίες γίνονται το χειμώνα και ανά δεύτερο Σαββατοκύριακο ανεβαίνουμε σε Δήμους της Αθήνας και έχουν υιοθετηθεί όλα αυτά τα κουτάβια. Αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των ετών που δεν έγινε τίποτα, μεγάλωσε το πρόβλημα και συσσωρεύτηκε. Τώρα ήρθαμε εμείς, βάλαμε τις βάσεις και το αποτέλεσμα θα φανεί στη διάρκεια του χρόνου.

Ο Δήμος Αιγιαλείας είναι ένας από τους πρώτους Δήμους σε υιοθεσίες αδέσποτων σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε κάμποσοι φιλόζωοι σε διάφορες μεριές και σπίτια περίπου 120 κουτάβια. Κουτάβια που βρέθηκαν στα σκουπίδια, εγκαταλειμμένα σε κάδους και σε κουτιά. Αυτός που τελικά εγκαταλείπει τον σκύλο του, είναι ο μόνος που δε συμμετέχει στο πρόβλημα και αυτομάτως το πρόβλημα μετατίθεται σε εμάς. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα δείξουν υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις