Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: "Θα είναι σα Νοέμβριος" - Πρόωρο φθινόπωρο με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα

Καιρός: "Θα είναι σα Νοέμβριος"...

Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για τον καιρό

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα έχουν την… τελευταία τους ευκαιρία να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι στις παραλίες, όσοι το επιθυμούν, καθώς -σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- από την επόμενη εβδομάδα ο καιρός αλλάζει και το φθινόπωρο θα κάνει επίσημα την εμφάνιση του. 

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει εντελώς από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, και αναμένεται άκρως Φθινοπωρινό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, την Δευτέρα (04.09.2023), αναμένονται βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα, αρχικά στα βόρεια της Μακεδονίας και σταδιακά στα δυτικά και δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τρίτη (05.09.2023) και την Τετάρτη (06.09.2023), αναμένονται βροχές στα κεντρικά και νότια. Υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία-Σποράδες-Εύβοια, κεντρική Στερεά).

Πόσο θα διαρκέσει το πρόωρο φθινόπωρο

Προχωρημένο φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (04.09.23) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (07.09.23), σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για επικίνδυνες βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μία σημαντική κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τη «βουτιά» της θερμοκρασίας θα κάνει την εμφάνισή της την επόμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα. «Θα είναι σαν Νοέμβριος», δήλωσε ο ίδιος.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο- Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», εκτίμησε ο γνωστός μετεωρολόγος, δίνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό στο Open το πρωί χθες.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», τόνισε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλώς να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις