Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα στην παραλία της Καλόγριας η δράση «Αγαπητό μου σώμα…»

Σήμερα στην παραλία της Καλόγριας η δράσ...

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στην παραλία Καλόγριας στην είσοδο του Sandhill με πρωτοβουλία του Κέντρου Εριφύλη

H δράση "Αγαπητό μου Σώμα" θα υλοποιηθεί στην παραλία της Καλόγριας στην Αχαΐα, στην είσοδο του Sandhill σήμερα Κυριακή στις 4 μ.μ. από το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων Εριφύλη που εδρεύει στην οδό Κανάρη 45, στην Πάτρα, (τηλ. 2610 33 46 55).

 Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε πείσμα ενάντια στο ζοφερό κλίμα των ημέρων, η εθελοντική ομάδα της Εριφύλη «ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑΚΙΑ» διοργανώνει τη δράση «Αγαπητό μου σώμα…» την Κυριακή 30 Ιουλίου, 4:00-8:00 μ.μ. στην παραλία Καλόγριας στην είσοδο του Sandhill.

Τα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑΚΙΑ θα βρίσκονται εκεί με το πιο τρυφερό τους χαμόγελο για να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε, να γιορτάσουμε και να  φωτογραφηθούμε με το σκίτσο της «δικής μας» Missy Merida που τα σχέδιά της διαπρέπουν σε όλη την Ελλάδα σε μια δράση κατά του body shaming, την αρνητική κριτική για το σώμα μας. 

Λίγα λόγια για την κεντρική ιδέα της δράσης «Αγαπητό μου σώμα…»

Όλες/οι έχουμε χαρακτηριστικά στο σώμα μας που δεν μας ξετρελαίνουν, άλλες φορές τα αγνοούμε, άλλες πάλι μας γίνονται έμμονη ιδέα. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτριες/τες ένος καταιγισμού εικόνων και σχολίων που εντείνουν την αρνητική αυτοεικόνα μας,  ας μην ξεχνάμε όμως ότι στο τέλος της ημέρας οι σκληρότερες/οι κριτές του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιες/οι. Μια υγιής αυτό-εικόνα καθορίζει το πως νιώθουμε για την εμφάνισή μας, καθορίζει την αυτοεκτίμησή μας, και ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις συμπεριφορές και τελικά την ψυχική μας υγεία αυτή καθ’ αυτήν.

Τα «ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑΚΙΑ» με τη δράση «Αγαπητό μου σώμα…» επιχειρούν να μας χαρίσουν μια ανάσα ανακούφισης από το «βάρος της γνώμης των άλλων» για τα σώματά μας, εισάγοντάς μας στη έννοια του body neutrality.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, αναφέρει τέλος η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις