Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η κουζίνα μπαίνει στο Internet

Η κουζίνα μπαίνει στο Internet

Γνωρίστε και εσείς το coozina.gr και... κάνετε την κουζίνα σας μοναδική!

Η επιστροφή στη σπιτική προετοιμασία του φαγητού και το ενδιαφέρον για τη μαγειρική αποτελεί (και) λόγω κρίσης μία από τις σημαντικές τάσεις της εποχής μας. Το φαγητό αποτελεί καθημερινή απόλαυση για όλους, το σπίτι δίνει ζεστασιά, η κουζίνα μας προσφέρει αγνά υλικά, η προετοιμασία ευκαιρία έκφρασης και δημιουργικότητας.

Μόνο από τις σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση, μπορεί εύκολα κανείς να δει ότι η ζήτηση είναι σημαντική: ρεάλιτι με ερασιτέχνες σεφ, με επαγγελματίες, σύντομα και με παιδιά, makeover εστιατορίων, εκπομπές με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής, εκπομπές για το φαγητό και την πόλη, ή πιο μακρινούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Όμως, οι σεφ της σπιτικής μαγειρικής δεν φαίνεται να αρκούνται στο περιεχόμενο που τους τροφοδοτεί η τηλεόραση: αναζητούν, βρίσκουν, αλλά και δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο μέσα από το Internet.

Τα site στο ελληνικό Internet που αφορούν τη μαγειρική και την κουζίνα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, τόσο σε αριθμό, όσο σε επισκέπτες και περιεχόμενο. Η κοινότητα του ελληνικού Internet γράφει συνταγές, εκτελεί διαβάζοντας οδηγίες online, κάνει σχόλια, βαθμολογεί, δίνει συμβουλές, κάνει αγορές. Το ενδιαφέρον φαίνεται και από τις αναζητήσεις στο Google. Σε διάστημα ενός μόνο μήνα οι αναζητήσεις με τον όρο «μαγειρική» αγγίζουν κατά μέσο όρο τις 400,000, ενώ ο όρος «συνταγές» χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο 200,000 μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι διαδικτυακοί προορισμοί που προσελκύουν το ενδιαφέρον είναι κυρίως site με συνταγές και portals που αφορούν οποιαδήποτε πληροφορία για το μαγείρεμα, οδηγίες, μεζούρες, βιλβιογραφία, συνδέσμους. Πολύ δημοφιλή είναι και τα blogs, που κρατάνε μια πιο άμεση και επίκαιρη επαφή με τους επισκέπτες τους.

Τους τελευταίους μήνες έχει προστεθεί ένας ακόμα πολύ δημοφιλής  διαδικτυακός προορισμός για όσους αγαπούν τη μαγειρική: το coozina.gr αποτελεί το πρώτο αποκλειστικά διαδικτυακό κατάστημα με είδη για την κουζίνα και το σερβίρισμα, και έχει δεχτεί περισσότερα από 600,000 hits σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας.

Με μια εντυπωσιακή συλλογή που ξεπερνάει τα 3,000 προϊόντα σε σκεύη, εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, πιάτα, ποτήρια, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, είδη καφέ και τσαγιού, βιβλία μαγειρικής και πολλά άλλα προϊόντα, μέσα από ένα δροσερό και φιλικό περιβάλλον, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προβολή προϊοντικών videos, αλλά και με προσφορές, διαγωνισμούς και συνταγές, ικανοποιεί κάθε είδους ζήτηση από όλη την Ελλάδα με ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά