Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αντίο στον Αμερικανό ηθοποιό Τριτ Γουίλιαμς που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στα 71 του χρόνια

Αντίο στον Αμερικανό ηθοποιό Τριτ Γουίλι...

Ο Treat Williams ήταν εκ των πρωταγωνιστών της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Everwood» - Είχε παίξει και σε πολλές ταινίες στον κινηματογράφο

Kαλός και όμορφος ηθοποιός ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τριτ Γουίλιαμς έφυγε από τη ζωή στις 12 Ιουνίου 2023 στα 71 του χρόνια μετά από εμπλοκή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που απέβη θανατηφόρο.

Ο Treat Williams ήταν γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 1951, στο Rowayton του Connecticut και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Everwood».

Δυστυχώς ο ταλαντούχος αυτός ηθοποιός ενεπλάκη σε μοιραίο τροχαίο με την μοτοσικλέτα του.

Ήταν πιο γνωστός για την ερμηνεία του ως Τζορτζ Μπέργκερ στην κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μιούζικαλ «Hair» σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν το 1979. Ο «πιο ευγενικός άνθρωπος» και «ένας παραδειγματικός ηθοποιός», όπως τον περιγράφουν οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, ο Τριτ Γουίλιαμς είχε μια επιτυχημένη και πολυδιάστατη καριέρα στο Χόλιγουντ που διήρκεσε για πολλές δεκαετίες αν και δεν κατάφερε να γίνει αυτό που λέμε μεγάλος σταρ. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Hair», εμφανίστηκε σε σημαντικές ταινίες όπως το «Prince of the City» του σπουδαίου Sidney Lumet το 1981, το πολύκροτο «Κάποτε στην Αμερική» του Σέρτζιο Λεόνε το 1984 όπου πρωταγωνιστούσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το «1941» του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Τζον Μπελούσι το 1979, το «The Devil's Own» του Άλαν Τζέι Πάκουλα το 1997 πλάι στους Χάρισον Φορντ και Μπραντ Πιτ, το «127 Hours» του Ντάνι Μπόιλ το 2011 με τον Τζέιμς Φράνκο καθώς & στο «The Deep End of the Ocean» του Ούλου Γκρόσμπαρντ το 1999  με τη Μισέλ Φάιφερ, το «Second Act» του Πίτερ Σίγκαλ με την Τζένιφερ Λόπεζ το 2018 που είχε προβληθεί και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε, κ.α.

Eίχε ακόμα παίξει στο ξεκίνημα του στην Αμερικανοβρετανική κομεντί "The Ritz" σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ το 1976 πλάι στην Ρίτα Μορένο του "West Side story".

Όπως έγραψε το flix.gr, η ικανότητα του Τριτ Γουίλιαμς να υποδύεται διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες και να παραδίδει συναρπαστικές ερμηνείες, τού χάρισαν επαίνους και μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών. Επιπλέον, ο Γουίλιαμς εντυπωσίασε στους τηλεθεατές με τον ρόλο του ως Άντι Μπράουν στη σειρά «Everwood», που προβλήθηκε από το 2002 έως το 2006. Η χημεία που ανέπτυξε στην οθόνη με τους συμπρωταγωνιστές του, όπως η Έμιλι ΒανΚαμπ και ο Κρις Πρατ, μεταξύ άλλων ανερχόμενων σταρ της εποχής, συνέβαλε στην μεγάλη επιτυχία της σειράς.

Φυσικά αξιομνημόνευτη είναι και η ερμηνεία του στην τηλεταινία του 1984, «Λεωφορείο ο Πόθος - A Streetcar Named Desire» από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου είχε παίξει με τις  Ann-Margret, Beverly D'Angelo, και τον Randy Quaid. Η σκηνοθεσία ήταν του John Erman και η μουσική του τιμημένου με Όσκαρ, Μάρβιν Χάμλις.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο οποίος επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα στο περιοδικό People, ο Τριτ Γουίλιαμς χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε στροφή, με αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα. Ο Τριτ Γουίλιαμς που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Βερμόντ, ήταν περήφανος για τις πρόσφατες ερμηνείες του και εξέφραζε ικανοποίηση για τα έργα που του είχε εξασφαλίσει ο ατζέντης του, έχοντας διατηρήσει μια ισορροπημένη και ικανοποιητική καριέρα και ρόλους σε όλη τη ζωή του.

Τέλος όπως έγραψε το flix.gr, o Tριτ Γουίλιαμς υπήρξε πάντα αγαπητός σε όσους τον συνάντησαν, όπως φάνηκε από ένα πολυαγαπημένο reunion μερικών μελών του καστ του τηλεοπτικού «Everwood» πριν από μερικά χρόνια. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας είχε λάβει υποψηφιότητες δύο φορές στα Screen Actors Guild Awards, για 3 Golden Globes – Χρυσές Σφαίρες & ένα Primetime Emmy.

Σίγουρα η ξαφνική απώλεια του λύπησε πολλούς καθώς ο Γουίλιαμς ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας με πάντα ενδιαφέρουσες ερμηνείες.

Σε σκηνή από το "Λεωφορείο ο πόθος&...

Σε σκηνή από το "Λεωφορείο ο πόθος" με την Αν Μάργκρετ, στο εξώφυλλο του Αμερικανικού περιοδικού TV Guide.

"Everwood".

"Everwood".

"The Ritz" με τη Ρίτα Μορένο.

"The Ritz" με τη Ρίτα Μορένο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture