Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023-Ο φάκελος που παρέδωσε ο Μητσοτάκης στο Σαρμά – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Εκλογές 2023-Ο φάκελος που παρέδωσε ο Μη...

Τα επόμενα βήματα

Έναν ογκώδη φάκελο παρέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά τον οποίο υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του.

 Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο φάκελος περιέχει τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των αποτελεσμάτων του κυβερνητικού έργου, το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως παρότι τα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι για ορισμένο χρόνο σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρόκειται για μια κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και συνεπώς απαιτείται η μέριμνα ώστε η μετάβαση να γίνεται με τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλλει.

 Από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και πως έχει όλες τις εξουσίες αλλά για να εφαρμόσει το νόμο έως ότου «επανέλθει αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση».

Τα επόμενα βήματα
 
Πλέον, το αργότερο μέχρι το Σάββατο αναμένεται το πρωτοδικείο να έχει επικυρώσει την σταυροδοσία των βουλευτών (αφού θα έχουν εξεταστεί οι όποιες ενστάσεις και έχουν γίνει επανακαταμετρήσεις όπου απαιτείται) και ο φάκελος θα φτάσει στη Βουλή.

Σημειώνεται πως η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 21 Μαΐου θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (28/5).

Το πρωί της Δευτέρας (29/5) θα ακολουθήσει η εκλογή προεδρείου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Βουλή θα διαλυθεί, ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες για να προκηρυχθούν και επίσημα οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις