Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023- Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα»- Δεν παρέλαβε τη διερευνητική

Εκλογές 2023- Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το α...

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαμήνυσε ότι θα σταθεί και θα δώσει τη μάχη.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, δεύτερος σε σειρά μετά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή, καθώς -όπως είπε- "δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης".

"Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως "το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο" και εξέφρασε την ελπίδα "οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση".

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών οδυνηρό σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ. "Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί, που ανα επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία".

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαμήνυσε ότι θα σταθεί και θα δώσει τη μάχη.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε.

«Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη. Αυτό σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Ζητώ μια συγγνώμη στους φίλους που δώσαμε μαζί τη μάχη. Και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να αποτρέψουμε μια αλαζονική κυβέρνηση και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις