Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, για τη διερευνητική εντολή- Δεν την παρέλαβε- ΒΙΝΤΕΟ

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέ...

Πριν λιγο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης.

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή.

 Όπως είπε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. «Ανταποκρίθηκα στη συνταγματική υποχρέωση να ερθω και δεν θα παραλάβω εντολή γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού. Έχετε τη δικαιοδοσία για το θα ακολουθήσει. Πτδ Το Σύνταγμα με σαφή τρόπο θα τηρηθεί ελπίζουμε να υπάρξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές» είπε.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον κ. Καλογήρου, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου τη δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιστρέψει, με τη σειρά του, τη διερευνητική εντολή και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τον αρχηγό του τρίτου κόμματους που προέκυψε από τις εκλογές, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μετά από την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνει με τη σειρά του (ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της Κυριακής) διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε δηλώσεις.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις