Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Εθνική Τράπεζα "ήρθε" στην Πάτρα - Μυλωνάς και Χαρδούβελης συναντήθηκαν με επιχειρηματίες και ΜΜΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Η Εθνική Τράπεζα "ήρθε" στην Π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Παρουσιάστηκε ανάλυση συγκριτικών οικονομικών στοιχείων της Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα

Τις προσδοκίες τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου εξέφρασαν από κοινού υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, που το πρωί της Τρίτης είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής, στην Πάτρα

Το "παρών" έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Παύλος Μυλωνάς καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, και πρώην υπουργός οικονομικών κ.  Γκίκας Χαρδούβελης, οι οποίοι κατά την διήμερη επίσκεψή τους στην πόλη συναντήθηκαν και με πελάτες της Εθνικής Τράπεζας. 

Δήλωσαν αμφότεροι αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απο την πορεία της εθνικής Τράπεζας που διανύει τροχιά ανόδου. Ιδιαίτερα εποικοδομητική η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά πρωϊνού σε αίθουσα του ξενοδοχείου My Way, όπου η Deputy Chief Economist της Εθνικής Τράπεζας κα Τζέση Βουμβάκη παρουσίασε οικονομικά στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. 

Ο κ. Παύλος Μυλωνάς ανέφερε, εκτός των άλλων δεδομένων που αφορούν στην ΕτΕ, ότι η τράπεζα έχει αλλάξει σελίδα, ξεπερνώντας τα προβλήματα του παρελθόντος. Διαθέτει υψηλή ρευστότητα με ευρεία και σταθερή καταθετική βάση, που πλέον αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα.  Παράλληλα εξήγησε πως δεδομένης της ρευστότητας και έχοντας συρρικνώσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων, η Εθνική Τράπεζα έχει πλέον μεγαλύτερη ευχέρεια για παροχή δανείων στην κατεύθυνση στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά ακόμη και νέων επενδύσεων. Κάτι που καταγράφεται ήδη με ένα σύνολο περίπου 5,5 δις ευρώ σε νέα δάνεια μέσα στο 2022.

O διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Μυλωνάς

O διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Μυλωνάς

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, η Εθνική κάνει βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας της, μέσω των ψηφιακών εργαλείων της (Business Banking Mobile app και άλλες ψηφιακές λύσεις) που την κατατάσσουν ανάμεσα στους μεγαλύτερους ψηφιακούς "παίκτες" στο διεθνές τραπεζικό στερέωμα.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η διευθύντρια τ...

Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η διευθύντρια του thebest.gr Νεκταρία Ντούκα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της Deputy Chief Economist της Εθνικής Τράπεζας, Τζέσης Βουμβάκη, η οποία παρουσίασε μία σε βάθος ανάλυση των σημερινών δεδομένων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής που θα μπορούσε να έχει η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Παρουσίαση της ανάλυσης για Δυτική Ελλαδα - Πελ/σο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις