Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραβείο για τη ναυτική ιστορία της Ιθάκης στην ερευνήτρια Πόπη Βασιλάκη, κόρη του αντιπροέδρου του ΤΕΑΣ Κώστα Βασιλάκη

Βραβείο για τη ναυτική ιστορία της Ιθάκη...

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ συγχαίρουν την Πόπη Βασιλάκη και εύχονται καλή σταδιοδρομία και πάντοτε με διακρίσεις.

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η ερευνήτρια ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Πόπη Βασιλάκη, κόρη του εκλεκτού συναδέλφου, αντιπρόεδρου του ΤΕΑΣ – Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών, Κώστα Βασιλάκη και της Νατάσας Βασιλάκη.

Η Πόπη Βασιλάκη, έλαβε το βραβείο του Ομίλου Καράτζη που εδρεύει στην Κρήτη, για την εξαιρετική εργασία της που μελετά τη ναυτική κοινότητα της Ιθάκης στο τέλος του 19ου αιώνα μέσα από το πρόγραμμα του ιδρύματος «Αιγέας».

Η νεαρή ερευνήτρια, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου, και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Παρίσι, στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Ακολούθησε το διδακτορικό της, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας με εργασία σχετικά με τις ναυτικές κοινότητες στη Γαλλική Μεσόγειο κατά τα έτη 1850-1920 και με τίτλο «Από το ιστίο στον ατμό».

Το βραβείο στην Πόπη Βασιλάκη απονεμήθηκε με ομόφωνη απόφαση επιτροπής καθηγητών ως η καλύτερη εργασία υποψηφίου διδάκτορα, η οποία το κοινοποίησε στο Σύνδεσμο φίλων ΙΤΕ που έχει συσταθεί στο Ηράκλειο. Ο όμιλος Καράτζη, παρέδωσε στη βραβευμένη ερευνήτρια επιταγή με χρηματικό ποσό και ως αναμνηστικό ένα γλυπτό.

*Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΠΗΝ – Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων και του ΤΕΑΣ συγχαίρουν με ανακοίνωση τους, την Πόπη Βασιλάκη και εύχονται καλή σταδιοδρομία και πάντοτε με διακρίσεις.

*Η Καλλιόπη Βασιλάκη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Κέντρο Ναυτιλιακής Ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ/ΙΤΕ), όπου εργάζεται με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Αιγέας, και ερευνά τις ναυτικές κοινότητες της Ανατολικής Μεσογείου, και ιδιαίτερα την περίπτωση της ναυτικής κοινότητας της Ιθάκης κατά τον 19ο αιώνα.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2022, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την Ναυτική Κοινότητα της La Ciotat (1850-1914). Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα ERC STG 2016 project «SeaLiT: Seafaring Lives in Transition. Maritime Labour and Shipping» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Απόστολο Δελή. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ιστορία των ναυτικών κοινοτήτων και κοινωνιών στη Μεσόγειο κατά τον μακρύ 19ο αιώνα. Τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτισμών (Histoire et Civilisations) στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Παρίσι, 2012), και το προπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο, 2010).

Η φωτ. είναι από τη σελίδα στο ιντερνετ του Ινστιτούτου Μεσογειακών σπουδών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις