Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Δεν χωρούν χαλαρές ψήφοι ή ψήφοι διαμαρτυρίας

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Δεν χωρούν χα...

Στην ΠΕ της ΝΔ μίλησε ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας το αφήγημα περί “κυβέρνησης ηττημένων” και απευθυνόμενος κυρίως στους ΠΑΣΟΚους ψηφοφόρους

Την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Επανάφερε μάλιστα το αφήγημα περί κινδύνου κυβέρνησης ηττημένων και απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απειλώντας ότι θα τους βγει μετά τις εκλογές Τσίπρας και Βαρουφάκης.

Ενώ προς τους δεξιούς ψηφοφόρους έπαιξε το χαρτί της Τουρκίας: “Μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε ταυτόχρονα με τους γείτονες και το αποτέλεσμα των εκλογών θα στείλει και ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι: “Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ από πολιτική σταθερότητα και από προοπτική με ορίζοντα καθαρό στην πορεία του τόπου και καθαρή λύση στην ηγεσία του. Γιατί οι αντίπαλοι μας δεν έχουν αρχές. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν οι αριθμοί το επιτρέψουν δε θα διστάσουν να συνασπιστούν ακόμη και εάν ηττηθούν.”

Σχολίασε επίσης πως: “Χθες οι μάσκες έπεσαν. Τσακαλώτος και Δραγασάκης δήλωσαν πρόθυμοί για μία εξέλιξη αντίθετη στη λαϊκή βούληση. Για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- Βαρουφάκη με πρωθυπουργό Τσίπρα και με αντάλλαγμα τη μονιμοποίηση της απλής αναλογικής”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως πως: “Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ορατοί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαασχολήσει κάθε ψηφοφόρο. Εκείνον που θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά θα δει μετά πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη. Να απασχολήσει όλους όσοι δεν θέλουν νέες περιπέτειες”.

Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός έστειλε νέο μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου, προειδοποιώντας ότι: “Οι εύκολες διαμαρτυρίες μπορεί να μετατραπούν πολύ εύκολα σε οδυνηρές μαρτυρίες”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε όμως στο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. “Επικαλούνται το ηθικό πλεονέκτημα αυτοί που δεν ήξεραν τι έκανε ο ευρωβουλευτής τους”, σχολίασε.

Ενώ υπερασπίστηκε τη Λίνα Μενδώνη και με αφορμή την έκθεση της UNESCO για την Ακρόπολη και έκανε και μία αναφορά σε δικαιωματιστές, στη γραμμή της τραμπικής δεξιάς.

“Που είναι όλοι αυτοί οι δικαιωματιστές, οι άνθρωποι του πολιτισμού που διαδήλωναν φώναζαν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους; Σιωπή τώρα. Μουγκαμάρα πλήρης”.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά αυτή η εκλογική εκστρατεία θα φέρει την αυτοδυναμία, “μακριά από τα βαρίδια της ακυβερνησίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό της τετραετίας από το μεταναστευτικό και την πανδημία μέχρι τις απειλές στο Αιγαίο και τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της παρά τις δυσκολίες.

“Καμία κυβέρνηση δεν πολέμησε σε τόσο πολλά μέτωπα, αλλά και δεν έκανε τόσο μεγάλο έργο σε τόσο μικρό διάστημα”, υποστήριξε, ενώ ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΝΔ που έβαλαν όπως είπε πλάτη στα δύσκολα και ευχήθηκε καλό αγώνα σε όλους τους υποψήφιους στους γαλάζιους συνδυασμούς.

“Ψηφοδέλτια ανανεωμένα. Είχαμε δυσκολία να κάνουμε επιλογές, πράγμα που δεν είναι πάντα αυτονόητο για ένα κόμμα εξουσίας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να αναδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης, αναφερόμενος καταρχήν στη μείωση φόρων και εισφορών.

Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των συντάξεων, καταγγέλλοντας την “προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου”.

Δεσμεύτηκε δε εκ νέου ότι εφόσον η ΝΔ είναι σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις