Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο «Άλμα Ζωής» ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας

Στο «Άλμα Ζωής» ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας

Δείτε ΦΩΤΟ

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεμιστοκλής Ανδρέας Μπάκας επισκέφθηκε το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» του Νομού Αχαΐας, όπου έγινε  δεκτός από την πρόεδρο Αγγελική Στεφανάκη και το μέλος του Δ.Σ. Δώρα Βανδαράκη, και ενημερώθηκε για το έργο του Συλλόγου και τις προγραμματισμένες δράσεις του.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και το πρωτοποριακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου, στην Πάτρα με θέμα: «Ψυχοκοινωνική στήριξη στην ογκολογία».

Το «Άλμα Ζωής» έχει 360 εγγεγραμμένα μέλη και στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού, ιδιαίτερα τις οικονομικά ασθενέστερες, προσπαθώντας να ανακουφίσει τις δυσκολίες τους, είτε μέσω ψυχολογικής υποστήριξης, που παρέχεται δωρεάν, είτε μέσω ενημέρωσης όσον αφορά τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα το «Άλμα ζωής» προχωρά στην υλοποίηση προγραμμάτων για την επίλυση γραφειοκρατικών-διαδικαστικών ζητημάτων με στόχο τη διευκόλυνση των ασθενών, τα οποία προκύπτουν κατά τη  θεραπεία τους σε κάποιο Ογκολογικό τμήμα.

Δυνατότητα την οποία δεν έχει το ΕΣΥ κυρίως λόγω της υποστελέχωσής σε νοσηλευτικό προσωπικό στα Ογκολογικά τμήματα (για παράδειγμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπάρχουν μόλις δύο με τρεις νοσηλευτές για τις θεραπείες των 90 περίπου ασθενών την ημέρα).

Από την πλευρά του, ο Θεμιστοκλής - Ανδρέας Μπάκας τόνισε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», έναν σύλλογο που επιτελεί σημαντικότατο έργο και στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.  

Ενώ, τους παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που περιλαμβάνουν :

 

-       Πρόσληψη 5.000 μόνιμων υγειονομικών αμέσως και άλλων 10.000 σε ορίζοντα τριετίας σε τομείς αιχμής, αλλά και σε υπηρεσίες που υστερεί το ΕΣΥ: κοινοτική φροντίδα, επείγουσα ιατρική, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, μετανοσοκομειακή φροντίδα

-       Aνάπτυξη νέων ειδικών νοσοκομειακών δομών (Ογκολογικά, Καρδιοχειρουργικά, Παιδιατρικά) με κριτήριο τη νοσηρότητα και την απουσία ανάλογων μονάδων σε μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις