Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Χοροί, τσίκνα και Χάλκινα

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Χοροί, τσίκνα και Χάλκινα

Δείτε φωτογραφίες

Μία τσικνοπέμπτη βγαλμένη από τις πιο όμορφες ημέρες του εθίμου έζησε χθες το ιστορικό κέντρο και οι συνοικίες της Πάτρας.

Ο  Πολιτιστικός Οργανισμό του Δήμου Πατρέων όπως αναφέρει  με ανακοίνωσή του, έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε ότι εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ σε κάθε γωνιά της Πόλης.

Σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων στις οποίες κυριάρχησαν η μουσική, ο χορός, και η τσίκνα ήταν η  καρδιά της Πάτρας, η παλιά πόλη, το ΚΕΤΧ τα προσφυγικά, η συνοικία των αμπελοκήπων, το Δημοτικό Ωδείο και η ΔΕΥΑΠ.

Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς,  η πρόεδρος του Πολιτιστικού, Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, αντιδήμαρχοι,  εκατοντάδες πατρινοί – ες και καρναβαλιστές, με «οδηγό» τη μουσική και το τραγούδι περιδιαβήκαν την πόλη, η οποία είχε μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε μία υπαίθρια ψησταριά.

Με τα στοιχεία του λαϊκού και της παράδοσης να κυριαρχούν, το ρυθμό για το ξεφάντωμα έδιναν η «Μπάντα Χάλκινων», με καταξιωμένους δεξιοτέχνες μουσικούς της πόλης μας η οποία περπάτησε  σε όλο το κέντρο, η Δημοτική Μουσική και το σύνολο πνευστών του Δημοτικού Ωδείου που έβαλε το δικό του μουσικό «χρώμα».

Ένα μεγάλο γλέντι στηνόταν την ίδια ώρα στην πλατεία Αμπελοκήπων με τη συμμετοχή παραδοσιακής πενταμελούς ορχήστρας και  στην πλατεία Ελευθερίας με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το «Στέκι Καλλιτεχνών», ενώ «γεύση» από πατρινή τσικνοπέμπτη πήρε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023