Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμερικανός διπλωμάτης: Ο φονικός σεισμός μπορεί να αλλάξει το κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Αμερικανός διπλωμάτης: Ο φονικός σεισμός...

Πιθανότητα να αναβληθούν οι εκλογές στην γειτονική χώρα

Την εκτίμηση ότι ο καταστροφικός σεισμός μπορεί να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έκανε η αμερικανική διπλωματία, ενώ παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό της για την πιθανότητα να αναβληθούν οι εκλογές στην γειτονική χώρα.


«Ο φονικός Σεισμός στην Τουρκία θα μπορούσε για την Ουάσιγκτον να αποδειχθεί ένας καταλυτικός παράγοντας και να αλλάξει το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε οι δυο χώρες να βαδίσουν το επόμενο διάστημα σε πιο ήρεμα νερά, με ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας» τόνισε Αμερικανός διπλωμάτης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο Αμερικάνος διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, εξήρε την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντέδρασαν σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή.

 

Τόνισε ότι υπάρχει μια προϊστορία στην «διπλωματία των σεισμών» και θεωρεί ότι αυτό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση ήταν το σωστό, όχι μόνο σε επίπεδο διπλωματικών σχέσεων αλλά και ως θέμα αρχής. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των σχέσεων των δυο χωρών καθώς θεωρεί ότι η αντίδραση της Ελλάδας μπορεί να αλλάξει το αφήγημα ενώ υπογράμμισε ότι αυτό το τραγικό γεγονός ελπίζει να αλλάξει και τον τόνο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καθώς και εκεί τα προβλήματα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για πώς ο σεισμός θα επηρεάσει τις τουρκικές Εκλογές, τις οποίες ο ανώτατος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως τις πιο σημαντικές στην ιστορία της χώρας. Η αμερικανική διπλωματία ελπίζει ότι θα ακολουθηθεί η δημοκρατική εκλογική διαδικασία καθώς σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο μόνο η επίκληση ενός πόλεμου μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία των εκλογών αφήνοντας να αιωρείται, εμμέσως πλην σαφώς, τον προβληματισμό και την ανησυχία της για το τι θα αποφασίσει τελικά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις