Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Ανέβηκε σε δύο ρόδες ...

Πατρινό Καρναβάλι: Ανέβηκε σε δύο ρόδες και κάνει ορθοπεταλιές στο κέντρο -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες ποδηλάτες σκόρπισαν τη χαρά του Πατρινού Καρναβαλιού

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Μία διαφορετική χρωματιστή Καρναβαλική βόλτα με ποδήλατα ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με χρώμα, ευφορία, ζωντάνια και έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα πραγματοποιείται με τη διοργανωτική φροντίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών. Πρόκειται για την Καρναβαλική Ποδηλατάδα που μετέφερε αύρα αισιοδοξίας και χαράς στην πόλη.

Η Καρναβαλική Ποδηλατάδα διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι μασκερεμένοι με τα ποδήλατά τους και αυτά στολισμένα αποκριάτικα.

Στην Καρναβαλική Ποδηλατάδα δεν υπάρχει όριο ηλικίας αφού όπως αποδείχτηκε συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Ξεκίνησαν από την πλατεία Υψηλών Αλωνιών, Σισίνη, Δημητρίου Γούναρη, Κορίνθου, Κιλκίς, (αριστερά), Κωνσταντινουπόλεως / Μαιζώνος και τερμάτισαν στο κάτω τμήμα της Πλατείας Γεωργίου Α΄.

Στην εκκίνηση της Ποδηλατάδας και στο ιστορικό κέντρο κατά τη διαδρομή της υπήρχει Bubble Parade με τίτλο “Ο κήπος των ευχών”. Πρόκειται για μετακινούμενη διαδραστική παράσταση με μουσική, χορό και φυσικά εκατομμύρια bubbles (σαπουνόφουσκες) από την La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης) που έβαλε τη δική της καρναβαλική πινελιά. Μια «παράσταση» η οποία ξέφυγε από τη φόρμα της σκηνικής δομής και περιόδευσε δημιουργώντας μια συνθήκη κατά τη διάρκεια της οποίας κοινό και ερμηνευτές αλληλοεπιδρούσαν μέσα από τον αιωρούμενο κόσμο των bubbles.

Δυο πλανόδιοι ειρηνοποιοί κατέφθασαν σε μια χώρα γεμάτη γκρίνια και φασαρία. Ο ήλιος και το φεγγάρι κλαίνε διαρκώς, τα σύννεφα ανασαίνουν λυπημένα και τα δάση χορεύουν μόνα δίχως μουσικές. Στα βουνά η φύση αρρωσταίνει και στις πόλεις τα παιδιά δεν μοιράζονται πια αγκαλιές… Μα τι συμβαίνει; Ας έρθει κάποιος να αλλάξει το ρολόι, να γεμίσει ο τόπος φυσαλίδες, να ξαναφτιάξουμε τον κόσμο από την αρχή και να ζήσουμε και πάλι μαζί!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr