Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσελέντης και Λέκκας για τα 5,9 Ρίχτερ της Ρόδου

Τσελέντης και Λέκκας για τα 5,9 Ρίχτερ της Ρόδου

Πόσο ανησυχούν

Για μία γνωστή περιοχή που δίνει αρκετά μεγάλους σεισμούς κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι, για την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:39 στο νησί της Ρόδου.

Σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης αναφέρει: 

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Ανακοίνωση σεισμού της 25/01/2023:

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 14:37 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ΑΝΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. ΝΑ της Λίνδου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κρήτη.
Ουδέν Πρόβλημα. Ήταν ένας τυπικός σεισμός του Ελληνικού τόξου σε ρήγμα οριζόντιας μετατόπισης μακριά από τις ακτές και σε σημαντικό βάθος. Η διεισδυτικότητα του ρήγματος είναι προς την Τουρκία και αν προκληθούν ζημιές αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο αυτή την χώρα και όχι την Ελλάδα.
(**) Το ΕΘΝΙΚΟ μας ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ που έχουμε στο Γεωδυναμικό σταμάτησε τον ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Οι ανιχνευτές μας (παλιρροιογράφο) δεν εντόπισαν αύξηση της στάθμης στις ακτές.
(**)Επειδή δέχομαι άπειρα τηλ από τα ΜΜΕ ενημερώνω ότι δεν υπάρχει λόγος να βγω. Ας εμφανιστούν οι κινδυνολόγοι…."

Όπως αναφέρει, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός έγινε 60 χιλιόμετρα από τη Ρόδο και έγινε έντονα αισθητός. Η συγκεκριμένη περιοχή «δίνει γενικά αρκετά μεγάλους σεισμούς. Έχει προέλθει από την τάφρο του Στράγωνα που βρίσκεται στην απόληξη του ελληνικού τόξου».

Όσον αφορά στους μετασεισμούς που μπορεί να ακολουθήσουν στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισημαίνει ότι «έχουμε ήδη μερικούς μετασεισμούς, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε», ενώ παράλληλα αναφέρει ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές».

Η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:37 με επίκεντρο τη θάλασσα 63 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Λίνδου στη Ρόδο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο και την ευρύτερη περιοχή.Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ήταν 33 χιλιόμετρα. 

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί ζημιές. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις