Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στους ρωσικούς κινηματογράφους θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ για την εισβολή στην Ουκρανία με εντολή Πούτιν

Στους ρωσικούς κινηματογράφους θα προβάλ...

Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία με το πρόσχημα της «αποναζιστικοποίησης» της χώρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνησή του να οργανώσει έως τον Φεβρουάριο, προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες «ταινιών ντοκιμαντέρ» σχετικά με την επίθεση των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Προς το Υπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει προτάσεις για την εξασφάλιση της προβολής εγχώριων ταινιών ντοκιμαντέρ στα κινηματογραφικά δίκτυα με θέματα που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νεοναζιστικής και νεοφασιστικής ιδεολογίας», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

 Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία με το πρόσχημα της «αποναζιστικοποίησης» της χώρας, ενώ το Κρεμλίνο κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις αρχές του Κιέβου για σύμπλευση με υπερεθνικιστικούς κύκλους.

Η Μόσχα παρουσιάζει επίσης την επίθεσή της ως σύγκρουση με τη Δύση, επειδή προμηθεύει το Κίεβο με όπλα κρίσιμης σημασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αρκετές αποτυχίες που υπέστη ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους τελευταίους μήνες την περιοχή του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά και την πόλη της Χερσώνας στα νότια.

Χθες Δευτέρα, ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δέχθηκε ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο πλήγμα κατά των στρατευμάτων του στην ανατολική ουκρανική πόλη Μακίιβκα, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 ρώσοι στρατιώτες.

Η Ρωσία έχει ήδη περάσει πολλούς νόμους για να ελέγξει τη συζήτηση γύρω από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει τον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο νόμος τιμωρεί αυστηρά όποιον διαδίδει «ψέματα», κατά την άποψη των δικαστηρίων, για τις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις