Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα «γρανάζια» του κράτους, πάνω από την γιγάντια προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου- Ο τυφλός Μπάμπης και το «τυφλό» υπουργείο

Πάτρα: Τα «γρανάζια» του κράτους, πάνω α...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το πρόβλημα που του «χτύπησε την πόρτα»

Ο Πατρινός Μπάμπης Κούτρας είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που με πράξεις αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο αν το θέλεις πολύ. Είναι 28 ετών, τυφλός και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πήρε μετά από τεράστια προσπάθεια το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, μετά από ειδικές εξετάσεις που έδωσε. Δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια στάθηκε η εκπαιδεύτρια κινητικότητας και του συστήματος Μπράιγ, του Συλλόγου Τυφλών Πάτρας, Κωνσταντίνα Γαλανοπούλου, η οποία τον βοήθησε να πάρει το απολυτήριο. 

Όμως σήμερα μερικούς μήνες μετά τον άθλο του, ήρθε και του «χτύπησε την πόρτα» η ασυνεννοησία του κράτους. Ο 28χρονος τον Σεπτέμβριο, άρχισε να φοιτά στο 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πάτρας και ενσωματώθηκε άριστα στην σχολική κοινότητα, ωστόσο το πρόβλημα που προέκυψε είναι η παράλληλη στήριξη με δεδομένο ότι είναι τυφλός. Κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, γεγονός που δυσχεραίνει την φοίτησή του, καθώς μπορεί να συμμετέχει στα μαθήματα μόνο προφορικά γιατί στα γραπτά δεν μπορεί να κάνει χρήση του συστήματος Μπράιγ.

Η ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας, δεν ήρθε, καθώς βάση νόμου, δεν δικαιούται παράλληλη στήριξη λόγω του ότι είναι ενήλικας. Μιλώντας για το θέμα αυτό, στο thebest.gr η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Πιερρή, που είναι από την αρχή στο πλευρό του μαθητή, μας είπε:  «Με βάση την νομοθεσία δεν προβλέπεται παράλληλη στήριξη για ενήλικες. Το θέμα όμως είναι ηθικό. Από την δική μας την πλευρά θα κάνουμε ενέργειες. Από εμάς υπάρχει στήριξη και θα υπάρξει στήριξη, θα δώσουμε συνέχεια. Είναι, όμως θέμα Υπουργείου για να υπάρξει η δυνατότητα, έστω και αν είναι ενήλικας, να του δοθεί παράλληλη στήριξη. Θα κάνουμε και νέο έγγραφο για να μπορέσει αυτό το θέμα να λυθεί, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο με νέα νομοθετική ρύθμιση». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις