Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Καλαβρύτων: Τιμή στη μνήμη των ηρώων σε Βραχνί, Σούβαρδο, Ρωγούς και Κερπινή

Δήμος Καλαβρύτων: Τιμή στη μνήμη των ηρώ...

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ., στο γραφικό Βραχνί, στους πρόποδες του Χελμού, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Με εκδηλώσεις στο Βραχνί και στο Σούβαρδο, στα Καλάβρυτα, στους Ρωγούς, στην Κερπινή και στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι Ημέρες Μνήμης για την 79η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος του 1943 που οργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη και το παράδειγμα των ηρώων της μεγαλύτερης θηριωδίας στην Ελλάδα της γερμανικής Κατοχής.

«Οι εκδηλώσεις, μετά το Σκεπαστό την περασμένη Κυριακή, συνεχίζονται με την οφειλόμενη απόδοση τιμής στη μνήμη των ηρώων μας στο Βραχνί, στο Σούβαρδο, στους Ρωγούς και στην Κερπινή. Οφειλόμενη τιμή και υπόκλιση στο διαχρονικά φωτεινό παράδειγμα τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ., στο γραφικό Βραχνί, στους πρόποδες του Χελμού, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους εκτελεσθέντες στο Βραχνί και στο Σούβαρδο που είναι 3 χιλιόμετρα από το Βραχνί και χτισμένο σε υψόμετρο 1250 μέτρων. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται με τη συνεργασία του Αγροτικού Συνδέσμου Βραχναίων.  

Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων θα προβληθεί αντιπολεμική κινηματογραφική ταινία εμπνευσμένη απ’ τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης στους Ρωγούς (ώρα 10 π.μ., Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας) και στην Κερπινή (11 π.μ., Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής), με την τέλεση μνημόσυνου, επιμνημόσυνης δέησης, προσκλητηρίου πεσόντων και κατάθεσης στεφάνων για τους εκτελεσθέντες ήρωες των δυο χωριών.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων Ρωγών και Κερπινής.

Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην Αθήνα (Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιτζή, Νέος Κόσμος), απ’ την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών.

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα θα κορυφωθούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, στις 10 π.μ., με την τέλεση μνημόσυνου για τους Καλαβρυτινούς ήρωες, στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης, προεξαρχόντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Θ’ ακολουθήσει ομιλία απ’ τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου. Και στη συνέχεια, μετάβαση στον Τόπο Εκτέλεσης, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο εκτελεσθέντων ηρώων και κατάθεση στεφάνου απ’ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις