Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΕΠ Αχαΐας: Η Νέα Δημοκρατία τίμησε στην Πάτρα την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΕΕΠ Αχαΐας: Η Νέα Δημοκρατία τίμησε στη...

Δείτε φωτογραφίες

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ αναφέρεται: "Η Νέα Δημοκρατία τίμησε νωρίτερα σήμερα στην πόλη μας την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο ενότητας και μάχης για τη Δημοκρατία και συνεπώς ανήκει σε όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του.

Σαράντα εννέα χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αντώνη Κουνάβη καθώς και αντιπροσωπείες της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας , της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , της ΜΑΚΙ , του Τμήματος Γυναικών και των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων πραγματοποίησαν συμβολική πορεία μέχρι το Μνημείο επί της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου όπου έγινε με επιτυχία η εκδήλωση. Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή αντιπροσωπείας της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας κ. Αντώνης Κουνάβης ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει στεφάνι και στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας μεταξύ άλλων υπογράμμισε :

«Σαράντα εννέα χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε! Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ιστορικής επετείου και την συμβολή της νέας γενιάς για την πτώση της δικτατορίας επισημαίνοντας :

«Ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση. Σαράντα εννέα χρόνια μετά, οι λέξεις “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!»

Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης , ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Σταύρος Σταυρόπουλος , ο Γραμματέας Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας  Δημήτρης Κίνδερλης και ο εκπρόσωπος της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας Παναγιώτης Πτερνέας.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας , ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» Κώστας Σβόλης , ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη Σταύρος Ντάντος , Μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας , Τομεάρχες , αντιπροσωπείες της ΟΝΝΕΔ , της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , της ΜΑΚΙ , του Τμήματος Γυναικών και των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων".  

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις