Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Meta: Η στιγμή που ο ψυχρός Ζούκερμπεργκ ανακοινώνει σε 11.000 υπαλλήλους του ότι απολύονται- BINTEO

Meta: Η στιγμή που ο ψυχρός Ζούκερμπεργκ...

Οι επενδύσεις στο metaverse

Ένα βίντεο διέρρευσε με την ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την απόλυση των 11.000 υπαλλήλων της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook.

Ο Ceo του κολοσσού του Facebook, που διοικεί επί 18 χρόνια, και εσχάτως της Meta, ψυχρός και ανέκφραστος ανακοίνωσε την απόφασή του, αν και επιχείρησε να εμφανιστεί ως στενοχωρημένος. 

«Θέλω να πω, εκ των προτέρων, ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε ένα βίντεο που διέρρευσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, απολύει 11.000 υπαλλήλους, περίπου το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, καθώς προσπαθεί να διορθώσει τα παραπαίοντα έσοδα και τα ευρύτερα προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας.

Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο γύρο απολύσεων στην ιστορία τού γίγαντα των social media.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι είχε πάρει την απόφαση για «επιθετικές» προσλήψεις, προβλέποντας ταχεία ανάπτυξη ακόμη και μετά το τέλος του lockdown της πανδημίας.

Οι περικοπές αυτές έρχονται μόλις μια εβδομάδα μετά τις μαζικές απολύσεις στο Twitter υπό τον νέο ιδιοκτήτη του, τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ. Υπήρξαν πολλές περικοπές θέσεων εργασίας και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, που είχαν προβεί σε ταχείες προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση της απόλυσης των 11.000 υπαλλήλων της Meta:

Η ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ
«Φαντάζομαι υπάρχει ένα εύρος συναισθημάτων», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ. «Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, αλλά και υπεύθυνος για την υγεία και την κατεύθυνση της εταιρείας μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει αποφάσεις όπως αυτή…», λέει ο CEO της Meta.

«Τελικώς, ήταν δική μου η απόφαση», συνεχίζει.

«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει χρειαστεί να πάρω στα 18 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Είναι πιο δύσκολο γιατί έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές σας, αλλά και γιατί χάνουμε ανθρώπους που έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή του σε αυτό το μέρος.

Καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος, παθιασμένος και ο καθένας από εσάς έχει έναν ρόλο στο να κάνει την πλατφόρμα αυτό που είναι», λέει. «Δυστυχώς, αυτό δεν εξελίχθηκε όπως περίμενα. Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο επέστρεψε στις προηγούμενες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η μείωση των διαφημίσεων έχουν προκαλέσει συρρίκνωση των εσόδων μας. Πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα. Το έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό».

Η Meta, όπως και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γνώριζε άνθηση κατά την εποχή του lockdown της πανδημίας, επειδή περισσότεροι άνθρωποι έμειναν σπίτι και χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους. Αλλά καθώς τελείωσαν τα lockdown και οι άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν ξανά έξω, η αύξηση των εσόδων άρχισε να παραπαίει.

Οι επενδύσεις στο metaverse
Η Meta αποφάσισε να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο «metaverse», καθώς μετατοπίζει την εστίασή της μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ιδιαίτερες ανησυχίες στους επενδυτές. Ο Ζούκερμπεργκ προβλέπει ότι το metaverse, ένα ψηφιακό σύμπαν, θα αντικαταστήσει τελικά τα smartphone ως τον κύριο τρόπο χρήσης της τεχνολογίας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 71% από την αρχή του έτους και πλέον είναι στα επίπεδα του 2015, τρομοκρατώντας τους επενδυτές.

Η οικονομική επιβράδυνση και η ζοφερή προοπτική για τη διαδικτυακή διαφήμιση -μακράν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Meta- συνέβαλαν επίσης στα δεινά της εταιρείας. Αυτό το καλοκαίρι, η εταιρεία σημείωσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των εσόδων της στην ιστορία, ακολουθούμενη από μια άλλη, μεγαλύτερη πτώση το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις