Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Τα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Τα κορίτσια αυ...

Τι είπε για την Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη και τη δίκη Φιλιππίδη

 

 Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό μας, που παρουσιάζει τη Φαίη Σκορδά, βρέθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση Ποντικοπαγίδα, αλλά και ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού Pride, συνομίλησε με τη Φαίη Σκορδά κι ανάμεσα στα θέματα που ανέπτυξαν ήταν το κίνημα #MeToo. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε μεταξύ άλλων για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήταν ένα από τα πρώτα πρόσωπα που κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπεια».

«Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη γραμμή από τη δική μας πλευρά, να μην σχολιάζουμε τα πράγματα σ’ αυτή τη φάση, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο για κανέναν. Ούτως ή άλλως, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης η δική μας ιστορία», είπε μεταξύ άλλων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που εξελίσσεται.

«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δεν είναι απλό να μιλάμε γι’ αυτά. Και δεν είναι καθόλου απλό να ζούμε αυτή τη καθημερινότητα στα δικαστήρια. Έξι μήνες πάω στα δικαστήρια, έχω λείψει μετρημένες φορές λόγω υποχρεώσεων», σημείωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου εξήγησε ότι η ίδια δεν έχει μιλήσει ακόμα στο δικαστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενώ η Λένα Δροσάκη είναι μάρτυρας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αυτό που θεωρώ εγώ ότι δεν είναι ωραίο -εγώ δεν νιώθω καθόλου καλά με αυτό- είναι ότι η στιγμή που έπρεπε να διαβαστούν οι καταγγελίες, που δεν είναι μόνο 3, αλλά είναι 21, το δικαστήριο επέλεξε να μην τις διαβάσει. Είναι οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΗ γιατί οι νόμοι έχουν χρονικά περιθώρια για να μπορέσει να πάει κάτι στη δικαιοσύνη.

Επέλεξαν να διαβάσουν μόνο την υπόθεση του ΣΕΗ, πράγμα που για εμάς είναι πολύ άδικο γιατί το να διαβαστούν 21 περιπτώσεις βίαιων συμπεριφορών θα δείξει και θα σκιαγραφήσει μία προσωπικότητα. Δεν κλήθηκα ποτέ να μιλήσω στο δικαστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους», εξήγησε η ηθοποιός.

Μιλώντας για τη Λένα Δροσάκη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε και για τους συναδέλφους τους, ηθοποιούς που βρίσκονται δίπλα τους και όλοι μαζί δίπλα στις καταγγέλουσες στο δικαστήριο.

«Η Λένα Δροσάκη είναι μάρτυρας και έρχεται και κάθεται έξω από την αίθουσα. Μαζί μας είναι επίσης ελάχιστοι ηθοποιοί που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν έμπρακτα και θέλω πολύ να τους ευχαριστήσω. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί, τώρα είμαστε λίγοι. Το δικαστήριο είναι ανοιχτό και μπορεί να έρθει όποιος θέλει, και θα το πρότεινα κιόλας γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει κάποιος τη διαδικασία και τη διάσταση», εξήγησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η ίδια εξήγησε περαιτέρω πως «Όταν δεν είσαι νομικός ή δικηγόρος κάποια πράγματα σου φαίνονται τελείως παράλογα. Όπως αυτό που δεν διαβάζουν τις καταγγελίες ή όταν δεν δέχονται να διαβάσουν ας πούμε τηλεφωνικά μηνύματα που σκιαγραφούν μία συγκεκριμένη κατάσταση. Από την άλλη νομικά στέκει. Αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει».

Αναφερόμενη ξανά στην πλευρά των φερόμενων θυμάτων στη συγκεκριμένη δίκη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σημείωσε: «Είναι θέμα αξιοπρέπειας, να μην μπαίνουμε ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε μιλήσει εκεί που πρέπει να μιλήσουμε και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η δικαιοσύνη. Θέλουμε να έρθει η μέρα που δεν θα φοβάται κάποιος να μιλήσει».

Η Φαίη Σκορδά θέλησε να ρωτήσει ποιο είναι αυτό το κομμάτι της δίκης που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από οποιονδήποτε δεν την παρακολουθεί από κοντά. «Είναι πολύ απαξιωτικός ο τρόπος που βιώνουμε αυτή τη διαδικασία και κυρίως τα 3 κορίτσια που οι υποθέσεις τους μπόρεσαν να περάσουν στο δικαστήριο. Τα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά», τόνισε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Τα πράγματα που ακούμε μέσα στο δικαστήριο είναι τρομερά. Πώς να μιλήσουμε εμείς ξανά γι’ αυτά Φαίη; Δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι να πάρουν μια απόφαση που θα δείξει ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα είναι αλλιώς. Κι έχουν γίνει κάποια πράγματα. Οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις συμπεριφορές θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές για να το ξανακάνουν. Βλέπουμε βγαίνουν γυναίκες πολύ δυνατές και λένε “Έχουμε υποστεί κακοποίηση, αν βγείτε και άλλες μαζί θα μιλήσω”. Και δεν το κάνουν. Οι γυναίκες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν μιλήσουν. Αν ενωθούμε θα γίνουμε κι εμείς μια γροθιά και θα γίνουμε εμείς τρομακτικοί μετά. Δεν το μετάνιωσα στιγμή», εξήγησε έπειτα η ηθοποιός.

Σε προσωπικό επίπεδο η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σημείωσε ότι βιώνει τα αποτελέσματα «αυτής της πράξης κάθε μέρα». Η ίδια σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια. «Ξεκίνησα να βλέπω και συνεχίζω και βλέπω έναν ειδικό για να μπορέσω να κρατήσω μία ισορροπία. Είναι μία τρέλα, μέσα στην καθημερινότητα. Σηκώνεσαι το πρωί να ετοιμάσεις τα παιδιά σου για το σχολείο να έχεις χαρά, χαμόγελα να βλέπεις αυτά τα προσωπάκια και μετά να ξέρεις ότι θα πάω εκεί γιατί έχω έναν στόχο, όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι ελεύθερα», εξήγησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight