Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτη Κουνάβη συναντήθηκε ο Δ. Μπαρμπούνης του Συλλόγου Αλισσαίων

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτη Κουνά...

Σε ότι αφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό στην Κάτω Αχαΐα, η έκθεση της Δνσης Περιβάλλοντος αναφέρει πως υπάρχουν υπερβάσεις των μέγιστων επιτρεπόμενων τιμών για τα ρυπαντικά φορτία

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτη Κουνάβη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», Δημήτρης Μπαρμπούνης συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Ντίνο Σπαράκη, με αντικείμενο τη λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στην Κάτω Αχαΐα.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τις μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των επεξεργασμένων λυμάτων από το Βιολογικό Καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας καθώς και από την αντίστοιχη μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή.

Σε ότι αφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό στην Κάτω Αχαΐα, η έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:

«Από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ότι υπάρχουν υπερβάσεις των μέγιστων επιτρεπόμενων τιμών για τα ρυπαντικά φορτία στα επεξεργασμένα λύματα και στα τρία ληφθέντα κατά το έτος 2022 δείγματα οι οποίες αφορούν τις φυσικοχημικές παραμέτρους και τα θρεπτικά στοιχεία, γεγονός που ενδέχεται να οφείλεται σε μη επαρκή αερισμό των λυμάτων κατά την βιολογική επεξεργασία και την συσσώρευση ιλύος εντός της μονάδας».

Κατά τη συνάντηση ο Δημήτρης Μπαρμπούνης εξέφρασε τη συνεχιζόμενη και διαχρονική  ανησυχία των κατοίκων των Αλισσών για τη λειτουργία της μονάδας ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουνάβης επικαλέστηκε τη οικονομική αδυναμία της ΔΕΥΑΔ που δεν τις επιτρέπει να προχωρήσει σε σοβαρές παρεμβάσεις στη λειτουργία της μονάδας.

Στις φωτ. μπορείτε να δείτε την έκθεση της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις