Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε απόγνωση οι ταξιτζήδες- Πόσες κούρσες γίνονται σε μία βάρδια

Πάτρα: Σε απόγνωση οι ταξιτζήδες- Πόσες ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Πρόεδρος των ταξί Πάτρας, Γιώργος Σίδερης

Όλο και περισσότερο μειώνεται ο αριθμός των Πατρινών που επιλέγουν να μετακινηθούν με ταξί. Οι αυξήσεις στα καύσιμα οδηγούν σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες οδηγούς που βλέπουν τα έξοδα να αυξάνονται και τον τζίρο να μειώνεται.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest,gr, ο Πρόεδρος των ταξί Πάτρας, Γιώργος Σίδερης, «τον Ιούνιο υπήρξε μία αναπροσαρμογή του τιμολογίου στα ταξί μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το λειτουργικό κόστος, την αύξηση του πετρελαίου  και των παράγωγων αυτού.

Με την περεταίρω αύξηση του πετρελαίου που ακολούθησε και την μείωση του τζίρου που αντιμετωπίζουμε γιατί ο καθένας δυσκολεύεται να μπει στο ταξί, αυτή η αναπροσαρμογή πλέον έχει εξανεμιστεί. Είναι σαν να μην υπήρξε καθόλου. Από την 1η Οκτωβρίου σταμάτησε η επιδότηση του πετρελαίου που ήταν 0,15 λεπτά μαζί με το ΦΠΑ στο διυλιστήριο. Η όποια τιμή λοιπόν του καυσίμου ανέβηκε 15%. Σήμερα το πετρέλαιο κινείται από 1.95 έως 2,15.

Στην πράξη, το 50% του τζίρου πηγαίνει σε καύσιμα και σε συντήρηση του οχήματος. Θα πρέπει να δει η κυβέρνηση τη μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα όπως άλλα ευρωπαϊκά κράτη καθώς οι αυξήσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Η αύξηση του καυσίμου συνοδεύεται από αυξήσεις σε ανταλλακτικά, λιπαντικά, αναλώσιμα που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο. Αυτή η αύξηση φτάνει το 40%. Όπως είναι φυσικό, επιβάλλεται αν συμβεί οτιδήποτε, το αυτοκίνητο να μπει στο συνεργείο. Είτε έχουμε χρήματα είτε όχι, πρέπει να πάμε για να είναι το όχημα σε άριστη κατάσταση καθώς μεταφέρει κόσμο.

Ένα ταξί μπορεί να πάρει πέντε έως δέκα κούρσες το οχτάωρο που μπορεί να κοστίζουν από 4 έως 40 ευρώ. Έχει μειωθεί η ζήτηση όπως έχει μειωθεί παντού. Οι αυξήσεις γενικότερα είναι δυσβάσταχτες. Είμαστε στα όρια της φτωχοποίησης οπότε το τελευταίο που θα κάνει κάποιος είναι να πάρει ταξί προκειμένου να μεταφερθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις