Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου για τα γενέθλια της μητέρας του που κλείνει σήμερα τα 99!

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου για τα...

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Σχεδόν έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου η γυναίκα που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και που σε προσωπικό επίπεδο έδωσε πολλές μάχες για να καταργηθούν οι ανισότητες ανάμεσα στα δυο φύλα. 

Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου η οποία γίνεται σήμερα 99 ετών, μας θύμισε σήμερα ο γιος της και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με μια ανάρτησή του στο facebook. 

Έγραψε: «99 χρόνια. Μια ζωή γεμάτη αγώνες και προσφορά. Μας έμαθες τι σημαίνει να μάχεσαι για ιδανικά ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες. Μητέρα χρόνια πολλά».

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γεννήθηκε το 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις των Η.Π.Α. Γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο Χριστίνα Ρασιά, την οποία τελικά χώρισε για να παντρευτεί την Μαργαρίτα το 1951.

Έζησαν αρχικά στη Μινεσότα και αργότερα στην Καλιφόρνια, όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και στενός φίλος του μετέπειτα κυβερνήτη της Καλιφόρνια Πατ Μπράουν.

Το 1959-1960 η Μαργαρίτα Παπανδρέου συνόδευσε τον σύζυγό της στην επίσκεψή του στη Γιουγκοσλαβία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πάρει χορηγίες από τα αμερικανικά ιδρύματα Γκούγκενχαϊμ και Φουλμπράιτ για να μελετήσει το οικονομικό σύστημα της χώρας. Στη Γιουγκοσλαβία το ζεύγος φιλοξενήθηκε από τον ηγέτη της χώρας Στρατάρχη Τίτο, με τον οποίο συνδέθηκαν φιλικά.

Με τον Ανδρέα Παπανδρέου απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Το διαζύγιο ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου συμφώνησε να δώσει διαζύγιο ώστε να παντρευτεί ο Ανδρέας Παπανδρέου τη Δήμητρα Λιάνη.

Ίδρυσε και διετέλεσε για οχτώ χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.). Έλαβε ενεργό μέρος σε γυναικεία θέματα και θέματα ειρήνης. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight