Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: Στου Πελετίδη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, αφού τα αυτιά του ΚΚΕ έχουν τοίχους!

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: Στου Πελετί...

Παρέμβαση για το χώρο στην Ανθούπολη

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Ανθούπολης για την αξιοποίηση του χώρου απέναντι από την Τροχαία. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

"Αποτυχημένο και πρόχειρο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πατρέων. Είναι εντελώς λάθος οι δομές που πάει να χτιστεί η βάση δεδομένων του κυκλοφοριακού σχεδίου της Πάτρας.

Όλα είναι πρόχειρα και στο πόδι, μιας χρήσης και υπό αναίρεση! Από πού να ξεκινήσουμε; Από τον επικίνδυνο δήθεν ποδηλατοδρόμο που έρχεται από το πουθενά και αύριο μόλις εισπραχτούν τα χρήματα θα ξηλωθεί;  Από την εγκατάλειψη του υπάρχοντος γενικού πολεοδομικού σχεδίου πόλης; Από την ανάγκη να αναθεωρηθεί έπειτα από νέα δημόσια διαβούλευση, καθώς πέρασε ήδη μια δεκαετία; Πότε θα ξεκινήσει η εξέταση και η ισότιμη παράλληλη εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων στις ξεχασμένες  Δημοτικές Ενότητες που εντάχθηκαν στο κατ ουσία Μητροπολιτικό Δήμο; Εγείρονται πολλά σοβαρά θέματα για παράδειγμα, ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την προβλεπόμενη κάλυψη του ποταμού Μείλιχου; Η εμμονή στην αντιδρόμηση της Κανακάρη θα καταστρέψει όλο το κέντρο της πόλης! Όλα λάθος!

Κανακάρη εντελώς ακατάλληλη και στενή! Αντιδρόμηση Κορίνθου και Μαιζώνος σημαίνει μποτιλιάρισμα στην όθωνος-Αμαλίας που έμεινε μισή μετά τον επικίνδυνο δήθεν ποδηλατόδρομο. Η μερική πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και όχι των καθέτων οδών του κέντρου προς τη θάλασσα είναι εντελώς άστοχη! Πρότεινα δίχως ανταπόκριση να κατασκευαστεί ένα μεγάλο υπαίθριο παρκινγκ στα 20 στρέμματα απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και με κατασκευή υπόγειας διάβασης. Από εκεί ξεκινά η γραμμή 3 του Αστικού ΚΤΕΛ!

Επίσης να γίνει πολυώροφο παρκινγκ κάτω από τα Ψηλαλώνια  με πολλές εισόδους και εξόδους. Για το θέμα του τραίνου όλα έχουν περιοριστεί στην υπογειοποίηση, ενώ υπάρχει το ζήτημα σύνδεσης με τη βιομηχανική ζώνη και το αεροδρόμιο! Το ΤΕΕ δυτικής Ελλάδας  οφείλει να τοποθετηθεί έγκαιρα στο σύνολο των ζητημάτων! Ποια τροποποίηση συντελεστών έχει ενταχθεί υποχρεωτικά  σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, που αφορούν στην σταδιακή άνοδο της στάθμης της θάλασσας; Αναθεώρηση των λαθών τώρα, για να μη καταρρεύσει η Πάτρα από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις