Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσωπικός γιατρός: Έρχονται δωρεάν εξετάσεις για καρδιαγγειακά νοσήματα

Προσωπικός γιατρός: Έρχονται δωρεάν εξετ...

Ξεκινούν άμεσα τα SMS

Με την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό, ο κάθε πολίτης αποκτά τον προσωπικό του σύμβουλο Υγείας, ενώ είναι σκόπιμο να πραγματοποιεί άμεσα το πρώτο ραντεβού του - προκειμένου να τον γνωρίσει και να ενημερώσει τον Ατομικό Φάκελο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μάλιστα, στο πρώτο ραντεβού ο προσωπικός γιατρός θα δώσει μια σειρά προληπτικών εξετάσεων που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε δωρεάν.

Οι εξετάσεις αυτές, πέρα από τις γενικές (αίματος, ούρων), θα περιλαμβάνουν τιμές για καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και εάν το άτομο είναι νέο.

Ποιες εξετάσεις προβλέπονται 
Ετσι, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί η αρτηριακή πίεση, η τροπονίνη, θα γίνει εξέταση της ορμόνης ΝΤ-proBNP (αιματολογική εξέταση που υποδεικνύει την καταπόνηση της καρδιάς), ενώ θα γίνουν και εξετάσεις για χοληστερίνη και διαβήτη.

Όπως σημείωσε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τις επόμενες μέρες οι πολίτες θα λάβουν ενημέρωση μέσω μηνύματος στο κινητό τους για τον προληπτικό έλεγχο.

Θα μπορεί, επομένως, να απευθύνεται στον προσωπικό του γιατρό για να λαμβάνει μεταξύ άλλων και συμβουλευτική για αλλαγή συνηθειών με στόχο την καλύτερη υγεία.

Μέχρι πότε «παγώνει» το πρόστιμο
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε την Τρίτη ότι τα αντικίνητρα δεν θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου.

  «Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα.

Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις