Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Στην Κίνα κάνουν rapid test … και τα ψάρια

Κορωνοϊός: Στην Κίνα κάνουν rapid test …...

Στην παράκτια πόλη Xiamen της Κίνας υποβάλλονται σε υποχρεωτικό rapid test ακόμα και … τα ψάρια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν υπήρξε καμία αναφορά ότι εντοπίστηκε κάποιο ο ιός στα ψάρια. Αλλά η πολιτική και νομική επιτροπή της περιφέρειας υποστήριξε πως κρίθηκε αναγκαίο να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο τόσο οι ψαράδες όσο και τα «υλικά» τους, επειδή ορισμένοι είχαν παράνομες συναλλαγές ή επαφές με υπερπόντια σκάφη, ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα.

«Προς το παρόν, όλοι οι άνθρωποι στην πόλη Xiamen υποβάλλοντι σε rapid test συμεπριλαμβανομένων και των αλιευμάτων», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάλληλος του δημοτικού γραφείου ανάπτυξης ωκεανών του Xiamen.

Οι κανόνες δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα και έγιναν είδηση αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας πλήθος σχολίων στα social media. Στο Weibo ένα σχετικό hashtag διαβάστηκε 120 εκατ. φορές και συζητήθηκε από περισσότερους από 6.000.

«Παράλογο, αυτό ενσωματώνει δεκαετίες παραδοξότητας», ανέφερε ένας χρήστης του Weibo. Mε έναν άλλο να προτείνει στις αρχές να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, εντάσσοντας τη θαλάσσια ζωή στο σύστημα υποχρεωτικών υγειονομικών ελέγχων και διατάσσοντας τα ψάρια που ταξιδεύουν από διεθνή ύδατα στο έδαφος της Κίνας να πραγματοποιούν επταήμερη καραντίνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις