Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη δημιουργία νέου Κοινωνικού Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη δημιουργία νέ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει τη δημιουργία νέου Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο.

 Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Αιγίου, καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή που περιλαμβάνει τους δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, καθώς και το νομό Κορινθίας.

Η μέση χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει το φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τις παραπάνω περιοχές υπολογίζεται σε 80 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, η μοναδική υπηρεσία που λειτουργεί δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη, αφού διαθέτει μόνο τρεις υγειονομικούς υπαλλήλους και συγκεκριμένα ένα φαρμακοποιό και δύο βοηθούς φαρμακείου. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, αφού αρχικά παραλαμβάνονται οι συνταγές, κατόπιν ταχυδρομούνται ή μεταφέρονται στο φαρμακείο της Πάτρας, εν συνεχεία εκτελούνται κατά τη διάρκεια της εφημερίας και τέλος, τα φάρμακα συσκευάζονται και στέλνονται μέσω ταχυδρομείου στο Αίγιο για να τα παραλάβουν οι ασθενείς. 


Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ανάγκες αυξήθηκαν θεαματικά εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση με υπεραυξημένο όγκο εργασίας.  


Οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο ανέρχονται μηνιαίως σε 835 κατά μέσο όρο, ενώ αυξάνονται κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία διαθέτει κατάλληλο κτιριακό χώρο, λειτουργική υποδομή και εξοπλισμό για τη λειτουργία ενός νέου φαρμακείου στο Αίγιο. 

Η δημιουργία του θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα αναμένεται να αποφορτίσει και το φαρμακείο της Πάτρας.

Τέλος, η δημιουργία ενός νέου φαρμακείου στο Αίγιο θα προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής φαρμάκων στα εκκλησιαστικά ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αλλά και στο νεφρολογικό κέντρο της περιοχής”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη δημιουργία νέου φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο και β) πότε αναμένεται η επίσημη λειτουργία του._ 

 ____________________ 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις