Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Ζω για να αγαπάω»: Μία νέα ταινία ετοιμάζεται για την τραγική ζωή της Έιμι Γουαϊνχάουζ

«Ζω για να αγαπάω»: Μία νέα ταινία ετοιμ...

Η σκηνοθέτις του Fifty Shades of Grey, Sam Taylor-Johnson, πρόκειται να μεταφέρει στην οθόνη μια βιογραφική ταινία για την προσωπική της φίλη μετά από χρόνια ματαιωμένων προσπαθειών

Η ταινία, που αναμένεται να ονομαστεί Back to Black, θα εξερευνήσει την άνοδο και τον τραγικό θάνατο της τραγουδίστριας, η οποία ήταν στενή φίλη της Taylor-Johnson. Το σενάριο φέρεται να κυκλοφορεί με το casting να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Η ταινία θα γυριστεί με την πλήρη υποστήριξη της περιουσίας της τραγουδίστριας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της, Mitch Winehouse, ο οποίος είχε μιλήσει ανοιχτά για την κριτική του στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia, Amy, το 2015. Το χαρακτήρισε «φρικτό» σε συνέντευξή του στον Guardian, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι οι δημιουργοί τον παρουσίασαν με το «χειρότερο δυνατό τρόπο».

Η οικογένεια είχε αρχικά συνεργαστεί με τους παραγωγούς Alison Owen και Debra Hayward το 2018 για το έργο. Τότε είχε αναφερθεί ότι τα έσοδα από την ταινία θα ωφελούσαν το Ίδρυμα Amy Winehouse. «Τώρα αισθανόμαστε σε θέση να γιορτάσουμε την εξαιρετική ζωή και το ταλέντο της Amy», ανέφερε ο Mitch σε δήλωσή του. «Και γνωρίζουμε μέσω του Ιδρύματος Amy Winehouse ότι η αληθινή ιστορία της ασθένειάς της μπορεί να βοηθήσει πολλούς άλλους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Μια ακόμα βιογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια τη Noomi Rapace στο ρόλο της Winehouse είχε προωθηθεί το 2015, αλλά δεν υλοποιήθηκε.

Όταν μίλησε για το ποιος θα έπρεπε να υποδυθεί την τραγουδίστρια το 2018, ο Μιτς είπε: «Δεν θα με πείραζε να στοιχηματίσω ότι θα είναι μια άγνωστη, νεαρή, Αγγλίδα -Λονδίνο, cockney, ξέρετε…- ηθοποιός που θα μοιάζει λίγο με την Amy».

«Αυτό που θέλουμε είναι κάποιος να ενδαρκώσει την Amy με τον τρόπο που να είναι αστείος, λαμπρός, γοητευτικός και αυτοκαταστροφικός σαν την ίδια» συνέχισε.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Taylor-Johnson ήταν το δράμα του John Lennon, Nowhere Boy, πριν φέρει στην οθόνη το Fifty Shades of Grey. Η ταινία απέφερε πάνω από 560 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αλλά, ωστόσο, χάρισε επίσης στην Taylor-Johnson μια υποψηφιότητα Razzie για χειρότερη σκηνοθεσία. Ακολούθησε η σειρά Gypsy της Naomi Watts, η οποία ακυρώθηκε μετά από μία σεζόν στο Netflix, και η διασκευή του αμφιλεγόμενου βιβλίου A Million Little Pieces του James Frey.

Το ευρωπαϊκό στούντιο Studiocanal στηρίζει την ταινία, η οποία κουβαλάει ένα μυστήριο και ό,τι ξέρουμε κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα.

Η Winehouse ήταν γνωστή για τις επιτυχίες της, όπως το Rehab και το You Know I’m No Good, ενώ ήταν παραγωγός σε δύο άλμπουμ, του Frank και του Back to Black, το τελευταίο από τα οποία της χάρισε έξι βραβεία Grammy. Πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Η τελευταία performance της Έιμι:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight