Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το Εφετείο - "Ντροπή σας" φώναζαν στο δικαστήριο- ΒΙΝΤΕΟ

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το Ε...

Εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, παρ’ ότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος).

"Ντροπή σας", ξεφτίλες φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα ως περιοριστικούς όρους,  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρω (έως 29/7). 

Μπορεί λοιπόν ο κ. Λιγνάδης να καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς αλλά δεν θα μείνει στη φυλακή. Θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του και να περιμένει την εκδίκαση της έφεσης που έκανε κατά της πρωτόδικης απόφασης. 

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε κατά την αποχώρησή της από το δικαστήριο η Ελένη Κούρκουλα, που για άλλη μια φορά βρέθηκε στο πλευρό του φίλου της, Δημήτρη Λιγνάδη. 

 

Ο κατηγορούμενος άκουσε αμίλητος την απόφαση της έδρας. 

Υπεθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Λιγνάδης καταδικάστηκε σε  κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς  κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού, για τις οποίες δικάστηκε.

Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και σύνεδρος, που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών. Να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του σκηνοθέτη ζήτησε ο εισαγγελέας, αλλά την τελική απόφαση έλαβε το δικαστήριο, χορηγώντας τελικά την αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε μια πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος. Να σημειωθεί ότι δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο (σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη).

Έχει αξία πάντως να αναφερθεί πως οι αποφάσεις που έλαβε το δικαστήριο για την ενοχή και τα ελαφρυντικά ελήφθησαν κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν τρεις και συγκεκριμένα η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και μία σύνεδρος. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του Δημήτρη Λιγνάδη και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε.

Ακόμη, η πρόεδρος τάχθηκε με την ψήφο της και υπέρ της αναγνώρισης των δύο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις