Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νησί από χρησιμοποιημένα μωρομάντηλα «άλλαξε τη ροή του Τάμεση»

Νησί από χρησιμοποιημένα μωρομάντηλα «άλ...

Η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει μέτρα κατά της μάστιγας

Η πλαστική ρύπανση έχει πάρει πραγματικά μεγάλες διαστάσεις στο Λονδίνο: η ροή του Τάμεση μέσα από την πόλη άλλαξε μετά την εμφάνιση ενός «νησιού από μωρομάντηλα» που έχει έκταση δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Στη Βρετανία το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας μπορεί να απορρίπτεται στη λεκάνη της τουαλέτας, τώρα όμως οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να μην κάνουν το ίδιο και με τα μωρομάντηλα, τα οποία αποτελούνται συνήθως από πλαστικό και δεν διασπώνται στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.

«Υπάρχει ένα νησί σε μέγεθος δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων, πάνω στο οποίο έχω σταθεί» δήλωσε σύμφωνα με τους Times η Φλερ Άντερσον, βουλευτής των Εργατικών.

«Βρίσκεται κοντά στην γέφυρα του Χάκερσμιθ στον Τάμεση και σε κάποια σημεία αποτελείται αποκλειστικά ως μωρομάντηλα σε βάθος ενός μέτρου ή και περισσότερο» είπε μιλώντας σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για το περιβάλλον και τα τρόφιμα.

«Έχει μάλιστα αλλάξει τη ροή του Τάμεση», του δεύτερου μακρύτερου ποταμού της Βρετανίας, επισήμανε η Άντερσον, η οποία έχει προτείνει την απαγόρευση των πλαστικών μωρομάντηλων.

Το «νησί» ανακαλύφθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Thames21, η οποία καταγράφει τα πλαστικά απορρίμματα που ξεβράζονται στις όχθες του Τάμεση. Σε διάστημα πέντε ετών, η βρόμικη μάζα βρέθηκε να έχει ψηλώσει κατά 1,4 μέτρα, με την πυκνότητα των μωρομάντηλων να κυμαίνεται από 50 έως 200 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πέρυσι, εθελοντές της Thames21 συνέλεξαν σε ένα διήμερο περισσότερα από 27.000 μωρομάντηλα από διαφορετικό σημείο δίπλα στην γέφυρα του Μπάτερσι.

Εκτός όμως του ότι συσσωρεύονται στην κοίτη του Τάμεση, τα μωρομάντηλα έχουν επίσης την τάση να προσκολλώνται σε μεγάλες μάζες από λίπη που συχνά φράσσουν τους υπονόμους.

Έκκληση για αποφυγή της χρήσης μωρομάντηλων απηύθυνε η υπουργός Φυσικής Αποκατάστασης Ρεμπέκα Πόου, η οποία αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σκεφτεί σύντομα προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις