Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ψυχρή Λίμνη": 7.400 κεραυνούς σε ένα 24ωρο μέτρησε ο «Ζευς» του Αστεροσκοπείου

"Ψυχρή Λίμνη": 7.400 κεραυνούς...

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στα ηπειρωτικά, στο πλαίσιο του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από τη Δευτέρα τη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις για ενισχυμένη αστάθεια η οποία αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 20:00 περίπου καταγράφηκε στην Κοίμηση Σερρών (29 χιλιοστά) ενώ το σύστημα καταγραφής κεραυνών «Ζευς» κατέγραψε περίπου 7.400 κεραυνούς, 6.300 επάνω από την ξηρά και 1.100 επάνω από τη θάλασσα.

Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη του καιρού τη Δευτέρα 06/06 σε ότι αφορά τις νεφώσεις, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) και τους κεραυνούς, όπως αυτά καταγράφηκαν από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr και το σύστημα «ΖΕΥΣ». Με γαλάζιες σταγόνες σημειώνονται οι σταθμοί που καταγράφουν βροχόπτωση και με κίτρινους κεραυνούς σημειώνονται τα σημεία όπου έπεσαν κεραυνοί κοντά στην στιγμή της λήψης της δορυφορικής εικόνας.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές από κεραυνούς
Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκδήλωση πυρκαγιών από κεραυνούς ιδιαίτερα αυτή την αυτή την εβδομάδα λόγω του μετεωρολογικού φαινομένου της ψυχρής λίμνης που διέρχεται από τη χώρα μας και το οποίο προβλέπεται να φέρει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις