Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας για συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Καραμανδάνειο

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυν...

Όπως αναφέρει, η διαχρονική στάση των κυβερνήσεων και της 6ης ΥΠΕ ουσιαστικά βάζει «λουκέτο» στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) με ανακοίνωση του καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Όπως τονίζει, η διαχρονική στάση των κυβερνήσεων και της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας ουσιαστικά βάζει «λουκέτο» στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας, αφού την Πέμπτη 31 Μάη η περιοχή μας βρέθηκε επί της ουσίας χωρίς εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών καλεί στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σωματεία και φορείς της πόλης, την Παρασκευή 3 Ιούνη στις 7:30 μμ στην πλατεία Γεωργίου, ενάντια στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται για τα παιδιά μας.

Η υποκρισία και ο εμπαιγμός δεν έχουν τέλος, αφού στα δικά τους σχέδια δεν χωράει η νοσοκομειακή περίθαλψη των παιδιών της λαϊκής οικογένειας! Οι δηλώσεις δια στόματος Γκάγκα, Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, είναι για να χρυσώνουν το χάπι σε γιατρούς και γονείς που έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι ελλείψεις είναι διαχρονικές και δεν κρύβονται! Έλλειψη σε αναισθησιολόγους, παιδοκαρδιολόγους, συνολική υποστελέχωση και η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, αντί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλείες και ιατρική περίθαλψη με γενναία χρηματοδότηση, επιλέγει την συνεχή υποβάθμιση, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στους γιατρούς, την ίδια ώρα που συνεχίζει την απαράδεκτη και επικίνδυνη λογική των μετακινήσεων γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να καλύψουν τα κενά.

Αυτή είναι όμως η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, και της σημερινής της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεισαν νοσοκομεία και συγχώνευσαν ολόκληρες κλινικές. Είναι η πολιτική που βάζει στο ζύγι τη ζωή των παιδιών μας, που λογαριάζει ως κόστος τις δικές μας ανάγκες για την υγεία, αναγκάζοντας μας να χρυσοπληρώνουμε τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να μπορέσουν τα παιδιά μας να έχουν τα Αυτονόητα, τονίζει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας και συνεχίζει ως εξής:

Σήμερα στον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δημόσια νοσοκομεία που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, στη πρόληψη, στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπό προσωπικό) στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που δεν συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιούνη στις 7:30 μμ στην πλατεία Γεωργίου.                                  

Απαιτούμε

· Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

·  Να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.         

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις