Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου...

Ανακοίνωση

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( I.C.O.M. ) έχει καθιερώσει την  18η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Ο ιδιαίτερος και συμβολικός αυτός εορτασμός έχει σκοπό ν’ αναδείξει τη σπουδαιότητα του ρόλου των Μουσείων όχι μόνο σαν μια κιβωτό – εκθετήριο διαφύλαξης πολιτισμού και ιστορίας, αλλά ως ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των κοινωνιών.

 

Το φετινό θέμα του εορτασμού είναι «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΟΥΣΕΙΩΝ» . Ένα θέμα που επικεντρώνεται στην δυνατότητα ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης και της παιδείας που παρέχει μια επίσκεψη σ’ ένα μουσειακό χώρο.

 

Το σωματείο μας , «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ», χαιρετίζει την ιδιαίτερη αυτή ημέρα και στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του πολύ σπουδαίου μουσείου της πόλης μας. Καλούμε δε τους συμπολίτες μας, τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα να είναι όχι μόνο παρόντες στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων , αλλά συνεπείς υποστηρικτές και συμμέτοχοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, αντλώντας παραδείγματα και αφορμές για σκέψη , καθότι , οι λαοί που δεν γνωρίζουν και δεν μελετούν το ιστορικό τους παρελθόν , δεν έχουν μέλλον .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις