Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας σε συλλαλητήριο την Πέμπτη

Κάλεσμα από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυνα...

Στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στην οδό Κολοκοτρώνη, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουν μαχητικά το “παρών” στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και άλλοι φορείς της πόλης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη 12 Μάη 2022 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, “ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό και τα παιδιά μας συμφωνία που μετατρέπει επ’ αόριστον ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αυτή η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Μέσω αυτών των βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στην Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και σ’ όλη τη χώρα συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω αυτών των βάσεων φτάνει το πολεμικό υλικό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μέσω αυτών των βάσεων πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου που προετοίμασαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τη φέρνει προς ψήφιση και επικύρωση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να την έχει ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ στις 16 Μάη στους μακελάρηδες των λαών.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάπτυστη  συμφωνία που εμπλέκει το λαό μας στους  αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.  

Δεν δεχόμαστε  να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να στενάζει ο λαός μας από το κόστος της ενέργειας  και της ακρίβειας.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Απαιτούμε να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε:

- Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

- Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

- Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

- Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Όλοι στον αγώνα ! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Τώρα είναι η ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Να αποσυρθεί η ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία για τις βάσεις! Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης στη βουλή της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις