Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότερα εναέρια μέσα φέτος στις φωτιές – Έρχονται 500 δασοκομάντος

Περισσότερα εναέρια μέσα φέτος στις φωτι...

Τι αλλάζει στην αντιπυρική προστασία

Αλλαγή του μοντέλου αντιπυρικής προστασίας προαναγγέλλει ο υπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη της συνέργειας – για πρώτη φορά – δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας, στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.

Όπως είπε στην ΕΡΤ έως τώρα υπήρξαν συνεργασίες επί του πεδίου αλλά αυτό επαφίοταν σε προσωπικό επίπεδο και σε τοπική κλίμακα. «Χάσαμε 25 χρόνια από τα οφέλη αυτής της συνεργασίας» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. «Πλέον έχουμε συνέργειες, νιώθουν ως μία οικογένεια και μπορούν να δρουν από κοινού για να γίνουν πιό αποτελεσματικοί. Το διαπιστώσαμε φέτος στις πυρκαγιές στη Σάμο και στον Πύργο», συνέχισε.

Όπως εξήγησε, «ο δασολόγος μπορεί να οριοθετήσει την πυρκαγιά, ξέρει πολύ καλύτερα το δάσος το συγκεκριμένο από τον πυροσβέστη και τον κατευθύνει ακριβώς στο πως πρέπει να δράσει». «Αυτή η συνέργεια προκαλεί πολλαπλάσια αποτελεσματικότητα» τόνισε.
Όπως ενημέρωσε «τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου στη μάχη κατά των πυρκαγιών ρίχνονται 500 “δασοκομάντος” από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού – έχει αρχίσει ήδη η επιλογή τους μέσα από έναν αυστηρό διαγωνισμό – 60 δασολόγοι και 440 δασοπυροσβέστες».
«Στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής Μεσογείου και του ευρωπαϊκού νότου και λόγω της κλιματικής κρίσης, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε πυρκαγιές το καλοκαίρι» σημείωσε και πρόσθεσε: «οπότε αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο ως κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσουμε».
«Ενισχυόμαστε με περισσότερα εναέρια μέσα, πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά» ενημέρωσε και πρόσθεσε πως «μέσω χορηγιών βελτιώνεται ο εξοπλισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις