Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε εξέλιξη η δίκη για την δολοφονία του Μάριου Μετάι στον κόμβο Κουρτέση στην Πάτρα

Σε εξέλιξη η δίκη για την δολοφονία του ...

Η δίκη γίνεται στον Πύργο

Μνήμες από τη δολοφονία του Μάριου Μετάι ξυπνούν σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηλείας στον Πύργο όπου εκδικάζεται η υπόθεση που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου στον κόμβο Κουρτέση στην περιοχή της οδού Κορίνθου στο ύψος της διασταύρωσης για Αγία Σοφία και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου κατά την διάρκεια αιματηρής συμπλοκής.
Κατηγορούμενοι είναι συνολικά τέσσερις άνδρες, ηλικίας 27, 28, 30 και 31 ετών οι οποίοι βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της συνέργειας στην πράξη, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στην πράξη, της συμπλοκής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, των άσκοπων πυροβολισμών, της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.


Η μεταγωγή των κρατουμένων στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να αποφευχθεί το οποιοδήποτε επεισόδιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρξει αυξημένη αστυνόμευση εντός της δικαστικής αίθουσας, όπου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να καταθέσουν είκοσι μάρτυρες.

Το χρονικό
Η αντίστροφη μέτρηση για το φονικό που συντάραξε την αχαϊκή κοινωνία ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Ιανουαρίου, στην πλατεία Ζαβλανίου, όπου βρισκόταν ο Μάριος μαζί με τον αδελφό του και δύο ακόμα φίλους τους. Από το σημείο περνά το smart με οδηγό τον 31χρονο και συνοδηγό τον 26χρονο. Τότε η παρέα των «4» ενεργοποιείται.

Ο Μάριος μαζί μ΄ ένα ακόμα άτομο επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του και ο αδελφός του με τον τέταρτο της παρέας στο μηχανάκι του, «κυνηγώντας» το προπορευόμενο όχημα. Τελικά, καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν στον κόμβο Κουρτέση.


Οι επιβάτες των δύο οχημάτων διαπληκτίζονται. Ο 26χρονος Α.Μ, που οπλοφορεί, πυροβολεί αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια -κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες- τραυματίζει σοβαρά στο κεφάλι τον 32χρονο.

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου αρχικά διασωληνώνεται και λίγες ώρες αργότερα υποκύπτει στα τραύματά του.

Ο δράστης τρέπεται σε φυγή. Ο οδηγός του smart εντοπίζεται και προσάγεται το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Ασφάλεια Πατρών. Από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων – φίλων του θύματος «φωτογραφίζεται» ως το πρόσωπο που προέτρεψε τον 26χρονο να πυροβολήσει και έτσι συλλαμβάνεται. Κάνει λόγο για αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από τους «4», επισημαίνοντας πως δεν είχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους. Φέρει μάλιστα εμφανή σημάδια τραυματισμού από τη συμπλοκή με τον αδελφό του Μάριου.

 
Το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, ο δράστης – που μέχρι τότε διέφευγε της σύλληψης – αλλά φαίνεται πως νιώθει τον αστυνομικό κλοιό να σφίγγει γύρω του, παραδίδεται αυτοβούλως.

Στους αστυνομικούς, αλλά και στην απολογία του, υποστηρίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση ν’ αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή και πως όλα έγιναν πάνω στη συμπλοκή. Δεν αποκαλύπτει που κρυβόταν επί ημέρες, ωστόσο γνωστοποιεί στις Αρχές πως το όπλο του φονικού το πέταξε στη θάλασσα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις