Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα βρισκόταν και στην τραγωδία του Norman Atlantic

Επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκ...

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση του απεγκλωβισμού των δύο ατόμων που βρίσκονται ακόμα μέσα στο φλεγόμενο πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό έχει γίνει πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του  πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί 278  άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο  αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα  αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις  Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αγνοούμενους περιλαμβάνεται και μία ακόμη Ελληνίδα, που έχει όμως διαβατήριο άλλης χώρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία  ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Μάλιστα, το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας για έναν από τους επιβάτες του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News, ένας από τους επιβάτες που διασώθηκαν και πλέον βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, βρισκόταν και στην τραγωδία του Norman Atlantic το 2014.

Η τραγωδία του Norman Atlantic
Στις 28 Δεκεμβρίου 2014 το Norman Atlantic έπιασε φωτιά στο στενό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα. Η φωτιά προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 είναι αγνοούμενοι ενώ αγνοούμενοι θεωρούνται και 6 λαθροεπιβάτες.

Εννέα από τα θύματα (τρεις επιβάτες Έλληνες, δύο Ιταλοί, δύο Γερμανοί, ένας Τούρκος και ένας Γεωργιανός) περισυλλέγησαν από τη θάλασσα και αναγνωρίστηκαν, ενώ στο πλοίο βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα σώματα, ενώ 19 άλλοι επιβάτες (συμπεριλαμβανονται εννέα Έλληνες, τέσσερις Τούρκοι, δύο Ιταλοί, ένας Γερμανός και τρεις λαθρεπιβάτες, δύο Σύριοι και ένας Ιρακινός) θεωρούνται αγνοούμενοι.

Δύο ναύτες του αλβανικού ρυμουλκού Iliria πέθαναν στις 30 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του ναυαγίου.

Στις 31 Δεκεμβρίου οι εκθέσεις έδειξαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 499 άτομα, από τα οποία 487 ήταν επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις