Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχέδιο- «ανάχωμα» στην ακρίβεια- Τα νέα μέτρα με τη «σφραγίδα» της Κομισιόν

Σχέδιο- «ανάχωμα» στην ακρίβεια- Τα νέα ...

Μεταξύ των μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι νέα ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αποτελεί ο σχεδιασμός της Κομισιόν να «παγώσει» τον κανόνα που αφορά στη μείωση του χρέους για το 2023. Ο σχεδιασμός αυτός, εφόσον προχωρήσει, ανοίγει τον δρόμο για την Ελλάδα να προωθήσει νέα μέτρα «ανάχωμα»  στην ακρίβεια που πυροδοτεί η ενεργειακή κρίση.

  • Τα νέα μέτρα στο… συρτάρι

Μεταξύ των μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι νέα ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Με «όχημα» δε, της ανάκαμψη της οικονομίας – με τους ρυθμούς ανάπτυξης να αναμένεται να κινηθούν γύρω στο 5% – η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για επιπρόσθετα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, αναβίωση ρυθμίσεων για χρέη με “κούρεμα”, επιδότηση νέων θέσεων εργασίας και χρηματοδότηση επιχειρήσεων με εγγύηση Δημοσίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ακρίβεια πέρυσι «ροκάνισε» το εισόδημα των πολιτών κατά 2,3 δισ. ευρώ.


Το σχέδιο της Κομισιόν και οι όροι στα κράτη – μέλη

Εφόσον η Κομισιόν χαλαρώσει τα «λουριά» στις κυβερνήσεις για χρέη και ελλείμματα την περίοδο μετά την πανδημία, χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες – οι οποίες, εξαιτίας της περιπέτειας της covid_19 αύξησαν τα χρέη τους – θα πάρουν ανάσα ανακούφισης.

Σύμφωνα με το Politico, που αποκάλυψε τα σχετικά έγγραφα της Κομισιόν, ο όρος που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να θέσουν υπό έλεγχο οι κυβερνήσεις τα οικονομικά τους και να αρχίσουν να μειώνουν τα χρέη τους.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να παρουσιάσει τις νέες οδηγίες της για την οικονομική πολιτική στις αρχές Μαρτίου.

Επιπλέον, στις 23 Φεβρουαρίου, η Κομισιόν δίνει στη δημοσιότητα την 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας. Εκτός από τη βαθμολογία για τις μεταρρυθμίσεις, οι θεσμοί θα ανακοινώσουν τις θέσεις τους για τα σχέδια και το μέλλον των φοροελαφρύνσεων που έχει προαναγγείλει ή εξετάζει η κυβέρνηση.

Αμέσως μετά το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ, ή και άλλα μέτρα στήριξης που εξετάζει…
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις